En Sıcak Konular

'12 Eylül'de kim bidon kafalı, göreceksiniz'

17 Ağustos 2010 18:48 tsi
'12 Eylül'de kim bidon kafalı, göreceksiniz' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP zihniyetinin vatandaşlara 'bidon kafalı' dediğini öne sürerek, "12 Eylül'de kimin bidon kafalı olduğunu göreceksiniz." dedi.

12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi yurt gezilerine devam eden Başbakan Erdoğan, partisince düzenlenen 'evet' mitingine katılmak üzere Çorum'a geldi. Abide Meydanı'nda ellerinde Türk Bayrağı ve 'evet' bayrakları bulunan kalabalık bir topluluğa seslenen Erdoğan, "Bu heyecan, bu coşku 12 Eylül'de sandıkların 'evet' ile nasıl patlatacağını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ekonomik istikrar ile demokratik istikrarı birleştirmenin önemini gördüklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bir yandan reformları hayata geçirirken diğer yandan Türkiye'yi büyüterek, güçlendirerek hizmetleri yatırımları yaptık. Tüm bunları yaparken demokrasiden milletin iradesinden hoşlanmayan bir kısım karanlık odakların harekete geçtiklerini gördük. Gördük ki bu ülkede kirli bir takım örgütlenmedeler çeteler var. Sizden aldığımız destekle sizlerin hayır duası ile çetelere karşı bir mücadele başlattık. Tehditlere boğun eğmedik. Provokasyonlara aldanmadık, hepsine karşı dik durduk. İşte 2006'da Danıştay'da bir saldırı oldu. Saldırı sonrası bir kısım medya, siyasi ve bürokratlar bizi suçladı. Cenaze törenlerinde kitleler bize karşı kışkırtıldı. Geçmişte de benzer olaylar olmuş ve hiçbiri aydınlatılamamıştı. Biz olayın üstünü örtmedik. İşte şimdi görüyorsunuz hükümeti sorumlu tutanlar başları önde eğik dolaşıyorlar. Kimlerin kimlerle iş tuttuğu ortaya çıktı."

"Bu çeteleri Çorum'da hatırlatmamın bir sebebi var" diyen Erdoğan, Çorum'un 1980 olaylarında karanlık güçler tarafından karıştırıldığını hatırlattı. Erdoğan, "Çorum'da yaşanan olaylar asla ve asla sağcı solcu çatışması değildi. Bir Alevi Sünni çatışması da değildi. Çorum'daki bu olayların öncesinde yaşanan gelişmeler açık bir provokasyon ve kışkırtma yaşandığını gösterdi. Gizli eller, karanlık odaklar Çorum'u alçakça karıştırdılar. Aynı şeyi Maraş'ta, Sivas'ta, İstanbul Gazi Mahallesinde yaptılar. Danıştay'a yapılan saldırıda aynı, faili meçhul cinayetlerde aynı. Benzeri olayları bugün de zaman zaman yapmaya çalışıyorlar. Bazı il ve ilçelerimizde kirli senaryoları uygulamaya koymak istiyorlar. Hassas il ve ilçelerimizde kargaşa çıkarmak milleti galeyana getirmek istiyorlar. İnegöl'de de öyle Dörtyol'da da öyle. Dörtyol'da bakın kimlerin arabası kullanıldı ortaya çıkıyor." şeklinde konuştu.

Karanlık dönemlerin artık geride kaldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi artık aydınlık var. Şimdi artık çetelere avukatlık yapan bir iktidar yok. Şimdi çetelerden hesap soran bir iktidar var. Şimdi artık milletin avukatı olan bir iktidar var. Artık bu ülkede milletin dediği oluyor, millet oluyor. İşte anayasa değişikliğinin anlamı budur."

"CHP zihniyeti benim vatandaşıma 'göbeğini kaşıyanlar' diyor. Vatandaşıma bidon kafalı diyor" diye konuşan Erdoğan, "12 Eylül'de kim bidon kafalı, kim göbeğini kaşıyan göreceksiniz." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs