En Sıcak Konular

'Darbecileri yargılamazsan dünyanın yüzüne nasıl bakarız? '

17 Ağustos 2010 17:25 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa referandumuyla ilgili ''Hayır'' kampanyası'' yürütenlerin Türkiye'ye kötülük ettiğini belirterek, ''(Darbeciler yargılanamaz ve haklarında kovuşturma yapılamaz) maddesini değiştiremezsek dünyanın yü

Günay ile TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Düzce'nin Kemerkasım köyünde, Bitinyalılar'dan kalma tarihi su bentleri, Konuralp Müzesi, Konuralp Antik Kent Anfi Tiyatro ve Akçakoca Kadınlar Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, her geçen gün daha çok tarihi zenginliklerin çıkartıldığını ve onların daha iyi korunduğunu kaydetti.

Konuralp beldesindeki Roma Dönemi'ne ait anfitiyatroda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, referandum konusunda vatandaşların sağlıklı bilgiyi internetten de elde edebileceklerini belirtti.

Günay, ''Bu yapılanları demokrasinin, milli iradenin kesintiye uğramaması için yapıyoruz. Biz Türkiye'de demokrasi standardının yükselmesi için uğraşıyoruz. Türkiye'de şu anda, hukuk sisteminin temel çerçevesini bir darbe anayasası oluşturuyor'' dedi.

-''12 EYLÜL'Ü BİR KARABASAN OLMAKTAN ÇIKARIP...''-

Anayasa'nın birkaç kez dış dayatmalarla değiştirildiğini belirten Günay, şöyle konuştu:

''Biz ilk kez dışarıdan bir zorlama olmaksızın, kendimiz yapmaya çalıştık. Demokrasinin standartlarını kendimiz yükseltmeye çalıştık. Kimse yalana sapmadan, uydurmaya sapmadan, madde madde okusun ve neye 'hayır' dediğini söylesin, biz de öğrenelim, millet de öğrensin. Biz demokrasiye, insan haklarına ve hukuk devletine 'evet' diyoruz. Vatandaşlarımızın 'evet' demesini bekliyoruz.''

''12 Eylül'ü bir karabasan olmaktan çıkarıp, özgürlük ve demokrasi bayramı olmasını'' istediklerini ifade eden Bakan Günay, ''İçimizde, gördüğüm kadarıyla açıktan ve örtülü darbeciler var. Yani bazıları darbe yapmışlar 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta... 28 Şubat'ta yapmaya yeltenmişler. Bazıları da sinsice benimsemişler. 'Darbelerle baş olmaz, darbecilerle mücadele edilmez' anlamında bir derin kabulleri var. Onu birtakım sinsi gerekçelerle topluma dayatmaya ve 'hayır' çıkarmaya çalışıyorlar'' diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle, darbe yapanlara yargı yolunun açıldığını ifade eden Günay, ''Allah esirgesin, düşünün ki bu reddedildi ve 'hayır' denildi. 'Darbeciler yargılanamaz ve haklarında kovuşturma yapılamaz' maddesini değiştiremezsek dünyanın yüzüne nasıl bakarız? Ben bu 'hayır' kampanyası yürüten arkadaşların Türkiye'ye çok kötülük ettiklerini düşünüyorum. Ne yazık ki akılla değil siyasi bir kör inatla düşündüklerini söylüyorum. Bunun Türkiye'ye hayırlı olmadığını düşünüyorum'' dedi.

Bakan Günay, Komisyon Başkanı Yakış ve AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile Akçakoca Kadınlar ve Halk Pazarı'nda ''evet'' broşürü dağıttı.



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs