En Sıcak Konular

Kanadoğlu: Arzum hayır demiş Türkiye görmek

17 Ağustos 2010 17:07 tsi
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, egedesonsoz.com’dan Gönül Soyoğlu’nun sorularını yanıtladı. Söyleşide referandumdan, parti kapatmaya ve 13 Eylül’de nelerin değişeceğine kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşt

- Arzum, bu anayasa değişikliğine ‘hayır’ demiş bir Türkiye görmek… Umudum budur. Evet çıkarsa ne olur? Asıl sorunun cevabı budur. Evet çıkarsa, bir dikta başlangıcı olacaktır.

 

- Neden şikayet ediliyordu, YÖK’ten şikayet ediliyor(du)! Şimdi? Bitti. RTÜK deniyordu. Şimdi? Yok! TÜBİTAK? Yok! Çünkü bunların hepsi ele geçirildi. Artık istediğini tayin ediyor ve istediğini yapıyor. Dokunulmazlıklar dendi, ona da dokunulmadı.

 

- Zaten 12 Eylül’de evet çıkarsa, 13 Eylül’de yeni Anayasa Mahkemesi, derhal faaliyete geçecektir. Nasıl geçecektir? Çünkü dört yedek üye, asil üye durumuna gelecektir. Bu dört yedek üyenin içerisinde Sayın Cumhurbaşkanının seçtiği kişiler var. Onların nasıl seçildiğine baktığımız zaman gelecek için neler yapılacağını da görürsünüz.

 

- Başbakan paketi bir hap haline getirdik diyordu. Doğru söylüyor. O biçimde eğer hap haline getirilir, soslarla da yutulabilecek hale getirilmişse Türkiye’ye bizim önerimiz, tavsiyemiz, herhalde bu hapı yutmaması olacaktır.

 

- Adrese dayalı kütüklerin düzenlenmesi görevi, Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınarak Nüfus İşleri ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne verildi. Bir ülke düşünebilir misiniz ki, bir seçimde 6 milyon azalır, gelecek seçimde 7 milyon artar! Böyle bir ülkede; demokrasi, ki evvela sandıkta başlar doğrudur, ama sandıkta bitmez bir seçim…

 

- 16 defa 85 maddesi değişmiş bir anayasa ile karşı karşıyayız. Rakamlar bu. Şimdi 17. değişikliği yapıyoruz ve yaptığımız olaya bak. Kadınlara bir ayrımcılık sağlıyor mu?… Hayır, sağlamıyor, ek yeni bir şey getirmiyor. Memurlara toplu sözleşme imkânı yok. E peki ne var diye sorduğunuzda, 12 Eylül sorumlularının sorumsuzluklarının kaldırılması. Yalan. Yargılayamazsınız.

 

- ‘24 tane siyasi parti kapatıldı’ deniyor ya. Sadece iki çeşit, birisi laiklik karşıtı, diğeri bölücü, toplam 8 parti kapatıldı. Kalan o 16 parti, ya seçime girmediği için kapatıldı, ya toplanamadığı için kapatıldı. Yani 24 diye çoğaltmanın bir anlamı yok.

 

- Ben rahat rahat hiç dinlenmediğimi, rahat bir şekilde başkalarıyla konuştuğumu, düşüncelerimi paylaştığımı eğer hissedebiliyorsam, sorun yok. Ama şimdi sorun var. Sen bu anayasa değişikliği ile beni korkudan azade hale getiremiyorsun. Ben yine korkuyorum yurttaş olarak. O korku imparatorluğunu kurup, ondan sonra da anayasa değişikliği ile bunu sağladım demek, yurttaşla alay etmek demektir.



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs