En Sıcak Konular

Aksoy: Bürokratik engeller kalkacak

17 Ağustos 2010 13:43 tsi
AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişiklik paketi ile Kamu Denetçiliği Sistemi'nin uygulamaya gireceğini belirterek, bu sayede vatandaşın devlet dairelerinde yaşadığı sıkıntılara kökten çözüm sağlanacağını söyledi.

Aksoy, İzmir il başkanlığı tarafından hazırlanan referandum çalışması kapsamında Bornova'daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek soruları cevapladı. Ege Yörükler Derneği, Çağdaş Romanları Destekleme ve Dayanışma Derneği, Karacaoğlan ve Yeşilova Kültür ve Dayanışma Derneği, Yeşil Kağızmanlılar Derneği üyeleriyle bir araya gelen Aksoy, devlet dairelerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili sorular üzerine, "Demokratik yönetimlerde bireysel haklar ve bireyin idare karşısında güçlü hale getirilmesi esastır. Bu gerekliliği yeni anayasa paketindeki Kamu Denetçiliği Sistemiyle tesis edeceğiz." dedi.

Kamu kurumlarındaki bürokratik sıkıntılarla ilgili zaman zaman vatandaşın 'Yok mu müdahale edecek birileri. Devlet nerede? Hak, hukuk yok mu?' gibi serzenişlerinin olduğunu vurgulayan Aksoy şunları söyledi: "Batı ülkelerinde ombudsmanlık denilen kurum Kamu Denetçiliği Kurumudur. Vatandaşlar karşılaştıkları sıkıntıları, mahkemeye müracaat etmeden Kamu Denetçiliği Kurumu aracılığıyla ilk elden çözüme kavuşturabilecek ve hakkın çok daha seri olarak tecelli etmesi sağlanacak. Daha önce aynı konu ile ilgili çıkarılan kanun, anayasal dayanağı olmadığı için gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Demokratik hukuk devletlerinde devletin varlık sebebi, vatandaşın güvenliğini, akıl, ruh, beden sağlığını ve haklarını korumaktır. Başta eğitim olmak üzere kamunun tüm imkanlarından yararlanmasını sağlamaktır. Bilgi edinilmesi, kamu yönetiminde şeffaflığın sağlanması, vatandaşın idare karşısında elinin güçlenmesi ve kişi haklarının garanti altına alınması demokratikleşmenin olmazsa olmazıdır. Bu bağlamda Kamu Denetçiliği Kurumunun önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz."

Bornova'da, Çağdaş Romanları Destekleme ve Dayanışma Derneği üyelerinin kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'den ev talepleri üzerine konuyu derinlemesine araştıracaklarını ve değerlendireceklerini dile getiren Taha Aksoy, AK Parti hükümeti olarak göreve geldiklerinden bu yana kentsel dönüşüme özel önem verdiklerini dile getirdi.

Programın ardından Taha Aksoy, Bornova'da bir aileye konuk olarak birlikte iftar yaptı. İftarın ardından Aksoy, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek anayasa değişiklikleri ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.
 
cihan



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs