En Sıcak Konular

iyibilgi tam dört kez uyarmıştı!

0 0 0000 00:00 tsi
iyibilgi tam dört kez uyarmıştı! "Kürtler İslam'a girince kaybetti' sözüyle dikkatleri üzerine çeken Mehdi Zana, yanlış anlaşıldığını söylemişti. Anlaşılan Zana yanlış anlaşılmamış. Çünkü ısrarla Kürtlerin Müslüman olmadığını söylüyor. "Yanlışlıkla olduk" diyor. Tahmin edin bunun ar

iyibilgi tam dört kez uyardı. Aşağıda iyibilgi'nin uyarılarını, konu ile ilgili yaptığı haberleri okuyacaksınız. Önce Mehdi Zana'nın Aksiyon dergisine söylediklerine kısaca göz atalım.

Haftalık haber dergisi Aksiyon, Mehmet Mehdi Zana ile yaptığı röportajı yayınladı.

Zana'nın görüşlerinden bazı satırbaşları şöyle:

"Nevruz, bu yıl çok güzel ve iyi geçti. Bizim dileğimiz, temennimiz de buydu. Kavganın, herhangi bir olayın çıkmaması sevindirici. Nevruz mutluluk, eğlence, huzur, sevinç demektir. Kavga etmek ve huzuru bozmak değildir. Aşırı derecede siyasallaştırılması doğru değildir.

"Kürtler arasında ayrılık, nifak olmamalı. Birini diğerinden ayırmamalı. Hatta Leyla (Zana, Mehdi Zana'nın eşi), Mesut Barzani ve Celal Talabani için söylediklerinde geç kalmıştır. Bunları desteklediğini daha önceden açıklamalıydı. Kürtler artık devlet kuruyor. Onları destelemek, onlarla olmak Türkiye'deki Kürtler için önemli. Kürtlerin geçmişten kalan hayallerini bugün bu Kürtler gerçekleştirmiştir. Gün gelecek Türkiye Kürtlerinin onlara ihtiyacı olacaktır. Zaten bölgede onlara olan sempati artmıştır. Ama birileri bundan rahatsız."

Türklerin Anadolu'ya girişi Kürtlerin yardımıyla olmuştur. Kürtler Selçuklulara yardım olsun diye 14 bin askeri Türk ordusuna veriyorlar. Bunlar birlikte savaşıp Malazgirt'te kazanıyorlar. Anadolu'nun kapılarını Kürtler ve Türkler birlikte açıyor. Bu, İbnu'l Ezrak'ın Mervani Kürtleri Tarihi'nde yazılıdır. Merak edenler gidip bunu okusun. Orijinali Londra Müzesi'ndedir. Bu tarihte Kürtlerin geleceği ve geçmişi var. O dönemde 14 bin asker çok büyük bir rakam demektir. Ordunun neredeyse yarısına tekabül etmektedir. Bir diğer konu ise Sümerler ile ilgili."

"Sümerler Kürt'tür. Türk değildir. Ama bu konuyu da çarpıtmışlar ve yanlış bilgilendirmeye gitmişler. Dünyada aşiretten devlete ilk geçen Sümerlerdir. Mezopotamya boşuna medeniyetlerin beşiği olmamıştır. Mezopotamya'da da Kürtler her zaman önemli bir halk olmuşlardır. Büyük bir tarih oluşturup yaşamışlar. Bu yüzden Mezopotamya'da etkili olan Sümerler Kürt'tür."

"Osmanlılar, İranlılar ve Arapların fetihleri Kürtlere çok zarar verdi. Bir bütün hâlinde yaşayan Kürtler dağınık hâle geldi. Ondan sonra da doğru düzgün bir devlet olamadılar. Ben bu yüzden Irak Kürdistan'ındaki Kürt devletini çok anlamlı buluyorum. Bu, Kürtlerin yeniden dirilişi ve zafer kazanması demektir. Ve Kürtler bu zaferi sonuna getirmeyi başarmışlardır. Artık orada bir Kürt devleti var."

"Kürtlerin İslamiyet'e geçmesiyle birlikte önemli kayıpları oldu. Ama bunun sebebi dinde değildi. Dini yozlaştıran kişilerin Kürtleri kullanmasındaydı. Müslüman bir aileden geliyorum, Silvan şeyhlerinin torunuyum. Ama öncesinde benim de dedelerim Müslüman değildi. Kürtler yanlışlıkla Müslüman oldu. Kılıçla, tüfekle üstümüze geldiler, 'kelime-i şehadet getir' dediler, dedelerimiz de şehadet getirerek Müslüman oldu. Kürtlerin Müslümanlığı böyledir."

"Kürtler önceden en çok Zerdüşt'tü. Yezidi, Yahudi, Keldani, Hıristiyan olanları da vardı. Ama İslamiyet'le Müslüman oldular ve şu anda en çok Müslüman Kürt var. Yalnız şunu da söylemek gerekir; Kürtlerin asıl dinleri Zerdüşt'tür." 

Şimdi gelin iyibilgi'nin uyarılarını ve bu iddiaların nereye varacağını hep birlikte okuyalım:

"Bölücülerin son hedefi din bağı"
Müslümana veda, Zerdüşt ve Şamana merhaba!
Hepimiz Etrüsküz, hepimiz Avrupalıyız(!)
Geçmiş iktidarların Alevileri parçalama projesi!



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs