En Sıcak Konular

Poyrazköy sanığı Bektaş'tan hakimlere tazminat davası

17 Ağustos 2010 11:48 tsi
Poyrazköy davası sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, 6 hakim hakkında 10'ar bin TL'lik tazminat davası açtı. Bektaş, hakimlerin özgürlüğünden yoksun kalmasına ve manevi eziyet çekmesine neden olduklarını iddia etti.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na sunulan 11 sayfalık dilekçede, davanın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, mahkemenin üye hakimleri Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimleri Davut Bedir ve Ali Efendi Peksak ile İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Metin Özçelik'ten tazminat talep edildi. Levent Bektaş'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından sunulan dava dilekçesinde, Bektaş'ın yaklaşık 17 aydır tutuklu olduğu hatırlatıldı. Bu süreçte hakimlerin, hukukun temel ilkeleri, Anayasa ve CMK hükümlerine aykırı olarak verdikleri kararlarla Bektaş'ın özgürlüğünü kısıtladıkları ve uzun süreli kıyım yaşanmasına neden oldukları iddia edildi.

Hakim Davut Bedir'in arama kararını usulsüz verdiği ve yanlış uygulamanın yapılmasına neden olduğu belirtilen dilekçede, hakim Ali Efendi Peksak'ın hukuka aykırı elde edilmiş kanıtlara dayanarak tutuklama kararı verdiği öne sürüldü. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ile hakimler Mehmet Karababa, Mehmet Erdoğan ve Metin Özçelik'in savunma sırasında bütün detaylar ve hukuka aykırılıklar ortaya konulduğu halde tutukluluk durumunu sürdürdükleri iddia edildi. Tutukluluk sürecine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarından da örneklere yer verildi.

Dilekçede, Bektaş'ın özgürlüğünden yoksun kalmasına ve bu suretle manevi eziyet çekmesine neden olduğu öne sürülen 6 hakimden 10'ar bin TL tazminat talep edildi.

cihan



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,447 µs