En Sıcak Konular

Emeklilere müjdeli haber

17 Ağustos 2010 08:17 tsi
Danıştay, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SGK) emekli olan işçilerin üye oldukları derneklere kurum tarafından yapılan kredili kömür satışını iptal etti.

Kararında, SGK'dan gelir veya aylık alanlara ödenen gelir veya aylıklarla sağlanacak yardımların, mülkiyet hakkı kapsamında bulunduğuna dikkat çeken Danıştay, bu nedenle yasada belirtilen kesintiler dışında emeklilere ödenen gelir ve aylıklarda herhangi bir kesintinin yapılabilmesi için emeklinin yazılı muvafakatinin gerektiğinin altını çizdi.

2005 TARİHLİ KARAR

İstanbul İşçi- Memur-Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün Danıştay 10. Dairesi'ne açtığı davada karar verildi. Mahkeme, mülga Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) yapılan çeşitli başvurularla emekli derneklerine üye olanlara kredili olarak kömür satışı yapılması talebinde bulunulmasıyla ilgili Hamdi Öz'ün SSK Yönetim Kurulu'nun görev ve yetkilerini açıkça yasada belirtildiği ve bu çerçevede dava konusu kararı alma yetkisinin olmadığı, SSK emeklilerinin aldıkları emekli aylıklarının devir veya temlik edilmesine yasal olanak bulunmadığı, dava konusu karar ile bazı derneklere ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek kararın iptal edilmesini istemişti. Mahkeme, Öz'ün talebini yerinde bularak, SSK Yönetim Kurulu'nun 15 Eylül 2005 tarihli kararını iptal etti.

51 MİLYON İADE EDİLSİN

İMBED Başkanı Hamdi Öz, Danıştay'ın aldığı kararla emekli dernekleri arasında yapılan haksızlığa dur dediğini söyledi. 5 yıl süre ile kredili kömür satışı nedeniyle üyelerden kesilen paranın 51 milyon lirayı bulduğunu vurgulayan Öz, "Mahkeme haksızlığa dur dediğine göre kesilen paralar emeklilere hemen ödenmeli. Ancak bu paralar harcandığı için ödeme konusunda büyük sorunlar yaşanacak" diye konuştu.

bugün



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs