yalanlama | " /> yalanlama | "/>

En Sıcak Konular

Beyaz Saray'dan yalanlama

17 Ağustos 2010 08:06 tsi
Beyaz Saray'dan yalanlama İngiliz Financial Times gazetesi manşetine taşıdığı haberde ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik uyarısını üst düzey bir Amerikalı yetkilinin ağzından yayınladı.

Financial Times Gazetesi’ne göre, ABD Başkanı Obama geçen haziranda Toronto’da buluştuğu Başbakan Erdoğan’a Türkiye’nin İran ve İsrail’e yönelik pozisyonunu değiştirmediği sürece silah satışının zora gireceği uyarısı yaptı. Ancak Beyaz Saray’dan sabah saatlerinde yapılan açıklamada bu yöndeki iddialar yalanlandı.

İngiliz Financial Times gazetesi manşetine taşıdığı haberde ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik uyarısını üst düzey bir Amerikalı yetkilinin ağzından yayınladı.

Söz konusu yetkili, “Başkan, Erdoğan’a Türkiye’nin bazı hareketlerinin Tepe’de (Amerikan Kongresi) Türkiye’nin güvenilir bir müttefik olup olmadığı yönünde soru işaretleri yarattığını söyledi. Bunun anlamı şu: Türkiye’nin bizden bazı talepleri, örneğin PKK ile savaşmak için istediği bazı silahları Kongre’den geçirmek bizim için daha zor olacak” dedi.

Jet yalanlama geldi

Amerikalı yetkili, Türkiye’nin İran’a yönelik yaptırımlara verdiği olumsuz oyu hatırlatarak, “Obama, Erdoğan’a ‘Türkler BM oylamasında bir müttefik gibi davranmadı’ dedi. Ankara’dan ayrıca Gazze’de Mavi Marmara gemisine yönelik kanlı baskın konusunda İsrail’e yönelik söylemini yumuşatmasını istedi” sözlerini kullandı. Beyaz Saray Financial Times’ın iddiasını sabah saatlerinde yalanladı. Beyaz Saray Sözcüsü Bill Burton, İngiliz gazetesinde çıkan haberleri kast ederek “Bunların nereden çıktığını bilmiyorum” dedi. Burton, bununla birlikte Obama’nın Başbakan Erdoğan ile 10 gün kadar önce konuştuklarını ve iki liderin İran, Mavi Marmara baskını ve diğer konuları ele aldıklarını söyledi ve “Türklerle bir diyalog mevcut ancak bu türden bir ültimatom verilmemiştir” ifadesini kullandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan dün akşam katıldığı bir TV programında ABD yönetiminin Türkiye’ye uyarı verdiği iddiasıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi: “ABD Türkiye ilişkileri tarihin zirvesindedir. Biz aramızda gayet sıcak ifadeler kullanırız. Bana arkadaşım der. Silah alışverişinde bazı sıkıntılar kendi ülkelerin iç sorunlarıdır. Biz insansız hava aracını kendimiz üretir hale geldik. Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi. Ben bununla da gurur duyuyorum.”

Hedefi bulup saldırıyor

Gazete uyarının Türkiye’nin Reaper insansız hava aracı almak istediği sırada geldiğine işaret etti. Uzun saatler havada kalan, yüksek irtifada seyreden bu uzaktan kumandalı uçaklar, “avcı-katil” olarak biliniyor.


hurriyet



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs