En Sıcak Konular

Millete 'bidon kafalı' diyenlerin iktidarı bitiyor

17 Ağustos 2010 07:33 tsi
Millete 'bidon kafalı' diyenlerin iktidarı bitiyor “Karşımızda ’ak’ dediğimiz her şeye ’kara’ diyen bir zihniyet var. Ak olana ’kara’ diyorlar, ’ak’ diyene kara çalıyorlar. ’Dünya yuvarlak’ diyoruz, ’hayır, dünya düzdür’ diyorla

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tuzla Belediyesi Veranda Sosyal Tesisleri’nde Gönül Elleri Çarşısı Kadın Kent Gönüllüleri iftarına katıldı.

Bağış, burada yaptığı konuşmada, 12 Eylül günü sandığa neden gidilmesi gerektiğinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, 12 Eylül’de anayasada yapılması meclis tarafından onaylanan halka sunulmuş bazı maddelerle ilgili karar verileceğini söyledi.

Türkiye’de enteresan bir dönem yaşandığına işaret eden Bağış, şöyle konuştu:

         “Karşımızda ’ak’ dediğimiz her şeye ’kara’ diyen bir zihniyet var. Ak olana ’kara’ diyorlar, ’ak’ diyene kara çalıyorlar. ’Dünya yuvarlak’ diyoruz, ’hayır, dünya düzdür’ diyorlar. ’Dünya güneşin etrafında dönüyor’ diyoruz, ’hayır, dünya Kılıçdaroğlu’nun etrafında dönüyor’ diyorlar. Bağnazlığın, kör ideolojinin aklı mı olur? Seçmenin iradesine Zapturapt koyanın aklı mı olur?  Korku siyasetinin aklı mı olur? Böyle bir zihniyetle mücadele etmeye çalışıyoruz.  Şimdi sizlere sormak istiyorum. Bu güne kadar anayasa değişim paketine ’hayır’ deme çağrısında bulunanların bizim saydığımız argümanlara benzer mantıklı bir argümanını duydunuz mu? Maalesef duymadınız. Çünkü ana muhalefet partisinin genel başkanı çok sayın Kılıçdaroğlu, çerezci mi açacak, ana muhalefet mi yapacak karar veremediğinden bir gün fındığı merak ediyor, bir gün cevizi merak ediyor, ertesi gün ’künefe’ diyor, bir gün ’kayısı’ diyor. ’Bunlara yarayacak mı? diyor.
         Yarayacak arkadaşlar. Neden yarayacak biliyor musunuz? Çünkü bu dünyada fakir bir demokrasi yok. Demokrasiyi benimsemiş, halkının bireyinin önünü açmış bütün ülkelerin zengin olması bir tesadüf değil. Bireyi özgürleşmiş ülkeler zenginleştikçe, o ülkenin mamulleri de değerleniyor. Yani biz de gerçekten AB standartlarında bir demokrasi olma yolunda 12 Eylül’de bu adımı attığımız zaman Ordu’nun, Giresun’un fındığı da değerlenecek. Malatya’nın kayısısı da değerlenecek. Hatay’ın künefesi de değerlenecek. Antalya’nın turizmi de değerlenecek ve Türkiye’nin gerçekten çok farklı bir ortama çıkacağını göreceğiz.”

“EN GÜÇLÜ ’HAYIR’I DİLE GETİREN PKK’DIR”
Anayasa değişim paketine en çok ’hayır’ı kimin dile getirdiğini soran
 Bağış, “Bu pakete kim hayır diyor? Bakın çok açık ve net söylüyorum. En güçlü ’hayır’ı dile getiren PKK’dır. PKK’dan başka kim ’hayır’ diyor? CHP ve MHP. Hay akıllarına şaşayım ben bunların. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün hedef gösterdiği, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için, anayasamızın değişmez maddelerinde özellikle vurgulanan bir şekilde Türkiye’nin laik demokratik, sosyal bir hukuk devleti olabilmesi için, artık bizim evrensel standartlarda bir anayasaya kavuşmamızın zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.
         Bağış, darbe anayasasıyla Avrupa Birliği’ne üye olmaya çalışan Yunanistan’ın, Portekiz’in ve İspanya’nın da anayasalarını değiştirdikten sonra AB sürecinde mesafe katedebildiklerini ve müzakerelerini hızlandırabildiklerini anlattı.
         Eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in 1959’da ilk başvuruyu yaptığı günden bu yana AB’ye üye olmaya çalıştığını ama yapamadığını anlatan Bağış, “Ne tesadüftür ki, 1960’tan bu yana Türkiye darbe anayasalarıyla yönetiliyor. Biz gerçekten sivil, devleti değil milleti, insanı, bireyi ’yüce’ olarak gören bir anayasaya kavuşmadıkça AB sürecinde de ilerleyemeyiz. Çağdaş medeniyetler seviyesi üzerine çıkma konusunda da çok fazla bir adım atamayız” şeklinde konuştu.
         Egemen Bağış, 8 yıl önce dünyanın 26. büyük ekonomisi olan Türkiye’nin bu gün dünyanın 16. en büyük ekonomisi olduğunu, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü olacak 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması isteniyorsa, bu pakete ’evet’ denmesi gerektiğini dile getirdi.
         Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, şöyle devam etti:
         “Bu ülkede üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü görmek istiyorsak, bu pakete ’evet’ dememiz gerekir. ’Bu ülkede elitizim bitsin, ayrımcılık bitsin’ diyorsak, bu millete ’bidon kafalı’ diyenler, ’göbeklerini kaşıyor’ diye dalga geçenler, artık toplu müeddisine son versin istiyorsak, 12 Eylül günü ’evet’ dememiz gerek. Ben sizlerden paketin içeriğini iyi incelemenizi istiyorum. Paketin içeriğini inceledikten sonra, bu paketin Türkiye’yi nasıl kalkındıracağını gördükten sonra, sizlerin de çok büyük bir gönül rahatlığıyla 12 Eylül günü gidip Türkiye’nin önünü açacağınıza inanıyorum.”

“LÜTFEN PAKETİN İÇERİĞİNİ İNCELEMEDEN ’EVET’ DEMEYİN”
12 Eylül günü neyin oylanacağını bilmeden sandığa gitmenin doğru bir yaklaşım olmayacağını ifade eden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
         “Maalesef bu kampanyada hayır oyu verilmesi çağrısında bulunan bazı muhalefet partileri, halkımızın, vatandaşlarımızın neden ’hayır’ demesi gerektiği ile ilgili olarak hiç bir doyurucu argüman veya söylem ortaya koyamadılar. Biz sizlerin evet oyu vermenizi istiyoruz. Ama sizlerden bir ricada bulunuyoruz; lütfen paketin içeriğini incelemeden ’evet’ demeyin. Önce paketin içeriğini bir inceleyin. Bu pakette ne var? Bu paketin kabulü ile Türkiye’de neler değişecek.  Onu hep beraber irdeleyelim, ondan sonra kendi hür vicdanınızla karar verin.  Paketin içeriğini inceledikten sonra hala ’hayır’ deme yanlısı olanlar varsa biz ona saygı duyarız” dedi.
         Bağış, ama muhalefetin çok büyük bir çaba içerisinde insanların kafasını karıştırıyor olmasının, algıları değiştirme çabalarının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Kendileri mecliste bu paket tartışılırken milletvekillerinin evet ya da hayır oyu vermesine karşı çıkan muhalefet liderleri, bu gün sıkılmadan utanmadan halkımızın sandıklara gidip hayır oyu vermesini istiyor. Peki bu kadar bunları tedirgin eden ne var ki kasaba kasaba dolaşıp halkın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar?” diye konuştu.
         İftar yemeğine, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı ile Gönül Elleri Çarşısı çalışanları katıldı.
         Egemen Bağış, daha sonra Tuzla İçmeler’e giderek esnaf ziyaretinde bulundu.
         Bağış, vatandaşlara anayasa değişikliği paketinin içeriğini anlatan kitapçıklar vererek, önce içeriği incelemelerini, sonra referandumda “evet” oyu vermelerini istedi.



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs