En Sıcak Konular

Ve çocuklar ölmeye başladı

16 Ağustos 2010 16:42 tsi
Pakistan'da sel felaketi sonrasında çocuklar açlıktan ölmeye başladı. Bölgede kolera vakalarına da rastlanıyor.

Pakistan'da yaklaşık bir aydır devam eden muson yağmurları 1600 kişinin ölümüne 20 milyon insanın evsiz kalmasına neden oldu. Uluslararası yardım kuruluşları, felaket bölgesine yeterince gıda ve temiz su sevkiyatı yapılamadığı için çocukların açlıktan ölmeye başladığını açıkladı. Meteoroloji yetkilileri yağışların devam edeceği uyarısında bulunuyor.

Pakistan'ın beşte biri sel suları altında. 160.000 kilometre karelik bir alan felakete uğradı. Asya'nın tahıl ambarı olarak bilinen bölgede 600 bin ton tahıl alanı yok oldu. Tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıya olan Pakistan'a uluslararası yardım da yeterince yapılmadı. Pakistan'da asıl felaketin bir süre sonra başlayacağı, açlıktan daha çok insanın öleceği uyarısı yapılıyor. Ülkedeki tarım alanları sel yüzünden yerle bir oldu. 

Sukkur bölgesinde yüzlerce felaketzede yol keserek eylem yaptı. Kendilerine hayvan muamelesi yapıldığını belirten sel mağdurları, sadece basının olduğu zamanlarda gıda ürünleri dağıtıldığını söyledi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Pakistanlı yetkililer felaket bölgesinde yeni sel baskınları olduğunu, Sind eyaletinde bir barajın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Yetkililer önümüzdeki 4-5 gün yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

BM'DEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler, Pakistan için 360 milyon euroluk acil yardım kampanyası başlattı ancak şu ana kadar yardımlar çok sınırlı kaldı. Sel bölgesini ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 190 BM üyesine acil yardım çağrısında bulundu. Genel Sekreter Ban, şimdiye kadar bu büyüklükte böir felaketle karşılaşmadığını söyledi.

FRANSA'DAN 60 TON İNSANİ YARDIM

Fransa, Pakistan'daki sel felaketinin mağdurlarına yardım amacıyla 60 ton insani yardım göndermeye karar verdiğini açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın BM'nin selden zarar gören Pakistanlılara yardım için yaptığı uluslararası çağrıya uyma kararı aldığını ve uluslararası yardım çabalarına katılacığı bildirildi. Fransa daha önce de 1 milyon euro para yardımında bulunmuştu.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs