En Sıcak Konular

Doğalgaz ihalesini de Karamehmet kazandı

16 Ağustos 2010 15:56 tsi
Doğalgaz ihalesini de Karamehmet kazandı Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ihalesini, Mehmet Kazancı ve Mehmet Emin Karamehmet'in ortak olduğu MEKA-MMEKA, 1 milyar 211 milyon dolara kazandı. Aynı şirket geçtiğimiz hafta yapılan elektrik ihalelerinin ikisini de yaklaşık 5 milyar dolara kazanmıştı

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 oranındaki hissenin satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 211 milyon dolarla MEKA, MMEKA Makina İthalat Paz. ve Tic. A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 475 milyon dolar oldu. Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi.

Toplam 3 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif 1 milyar 13 milyon dolar oldu. Bu turda Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi Tic. A.Ş. elendi.

İkinci elemeli turda Yıldızlar SSS Holding A.Ş. elendi ve en yüksek tutar 1 milyar 99 milyon dolar oldu. Üçüncü elemeli turda ise Aksa Doğalgaz A.Ş. elendi.

Daha sonra açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 1 milyar 208 milyon dolar, artırım aralığı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi.

Bir tur olarak gerçekleşen açık artırmada, Limak Yatırım İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş., Akfen Holding A.Ş ile Fernas İnşaat A.Ş. ihaleden çekilirken, ilk turda MEKA, MMEKA Makina İthalat Paz. ve Tic. A.Ş. 1 milyar 210 milyon dolar verdi.

Daha sonra ÖİB Başkanvekili Aksu'nun kapanış fiyatının tekliflerini tekrar sorması üzerine MEKA, MMEKA Makina İthalat Paz. ve Tic. A.Ş. teklifini 1 milyar 211 milyon dolara yükseltti ve en yüksek teklifi vermiş oldu.

Bu arada ihalede ortaya çıkan fiyat üzerinden Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 hissesinin bedeli hesaplanacak ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin elinde kalan yüzde 20 hisse kazanan yatırımcı tarafından bedeli ödenmek üzere satın alınacak.

ORTAĞIM KARAMEHMET'İN ÇOK İYİ KOKU ALMA DUYUSU VAR

MEKA, MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş Mehmet Kazancı, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş özelleştirmesinde ödemeyi peşin yapacaklarını belirterek, ''Şartnamede peşin ödeme deniyor, peşin ödeyeceğiz'' dedi.

Kazancı, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İstanbul, İzmir, Ankara gibi Türkiye'nin en büyük şehirlerinin elektrik ve doğalgaz dağıtımını aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kazancı, ''Sorumluluğumuzun büyük olduğunun bilincindeyiz. İnşallah halkımıza en iyi hizmeti, en kısa zamanda vermeye başlayacağız'' dedi.

Ellerinde sihirli bir değnek olmadığını da ifade eden Kazancı, en hızlı şekilde, en kaliteli hizmeti vereceklerini söyledi.

Kazancı, doğalgazda çok büyük tecrübeleri olduğunu ve bunu Başkent Doğalgaz'a yansıtacaklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirterek, ''Enerji sektöründeki deneyimlerimiz herkes tarafından biliniyor. Allah nasip ederse en hızlı şekilde devirleri gerçekleştirip halkımıza hizmet etmeye çalışacağız'' diye konuştu.

Son dönemde hükümetin kararlılığı ve istikrarlı politikası nedeniyle özelleştirme işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden Kazancı, bugünkü pazarlığın istikrarlı politikanın getirdiği bir pazarlık olduğunu söyledi.

Kazancı, ''Geçen gün enerji sektöründe yapmış olduğumuz ve herkesin çok yüksek dediği fiyatlar kesinlikle Türkiye'deki istikrarın getirisidir. Bugünkü fiyatta istikrarın getirisi olan bir fiyattır. ümit ediyorum ki en hızlı hizmeti halkımıza sağlayacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

-''ORTAĞIM KARAMEHMET, ÇOK İYİ KOKU ALIR''-

Kazancı, ortağı Mehmet Emin Karamehmet'in çok iyi koku aldığını ve riski sevdiğini ifade ederek, ''Başkent Doğalgaz'ı oturup verdiğimiz karar doğrultusunda, en iyi fiyatı vererek, verdiği cesaretle, destekle almamızı sağladı. Kendisine, tekrar teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

''Yüzde 20'lik pay için belediye ile ne zaman masaya oturacaksınız'' şeklindeki soru üzerine Kazancı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu konuda aldığı bir karar olduğunu belirterek, karara göre mahsuplaşmanın söz konusu olduğunu ve oturup konuşacaklarını söyledi.

Ödeme ve yatırıma ilişkin soru üzerine de Kazancı, şartnamede ödemenin peşin dendiğini ve kendilerinin de peşin ödeyeceklerini söyledi. Kazancı, ne kadar yatırım yapacaklarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını bildirdi.

Bir başka soru üzerine de Kazancı, ''Ortağım Sayın Mehmet Emin Karamehmet finansman konusunda duayenlerden birisi. En iyi metodolojiyi mutlaka ortaya koyacaktır yurt dışı veya yurt içi. Tahmin ediyorum ki ağırlıklı yurt dışı olacağı bir finansman modelini koyacaktır Mehmet Bey. Kendisinin çok iyi bildiği bir konu'' dedi.



Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs