En Sıcak Konular

''Şanlıurfa'da 'evet' oranı yüzde 90''

16 Ağustos 2010 13:50 tsi
AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa'da iki haftadan beri referandum ile ilgili sürdürdüğü çalışmaları değerlendirdi.

İki hafta boyunca sivil toplum kuruluşları ve köyleri dolaşan Milletvekili Önen'e göre referandumda Şanlıurfa'dan yüzde 90 oranında 'evet' çıkacak. Önen, oranın Urfa halkından başbakana bayram hediyesi olacağı vurguladı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı da olan Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, İki haftalık çalışmaları kapsamında Şanlıurfalıların anayasa değişikliğine karşı ciddi bir teveccühünün olduğunu belirterek, kimsenin yüksek sesle 'hayır' diyemediğini söyledi.

Yeni düzenlemenin tamamen Türkiye Yararına bir düzenleme olduğunu savunan Emin Önen, aklıselim insanların paketin içindeki hiçbir maddeye itiraz etmediğini ifade etti.

Yeni anayasa paketinin temel hak ve hürriyetleri kapsadığını dile getiren Önen, bu değişikliğin kapısını aralamak halkın görevi içerideki pislikleri temizlemekte hükümetin görevi olduğunu kaydetti.

Önen, "Yeni değişiklik temel hak ve hürriyetleri kapsıyor. Bu değişiklik kapının açılması demektir. Eğer halk bu kapıyı açarsa içerideki pislikleri temizlemek bize düşer." dedi.

Daha sonra sıfırdan bir anayasanın oluşturulacağı sinyalini de veren Önen, "Türkiye'nin tam çağdaş ve özgürlükler ülkesi olması için anayasayı sıfırdan yaparız inşallah." ifadelerini kullandı.

Referandumda yüzde 90 oranının başbakan için bayram hediyesi olacağını belirten Milletvekili Önen, "Bayramda anayasa değişikliğine onaylayarak bir bayram daha yaşayacağız. Başbakanımız 6 Eylül'de Urfa'ya geliyor. Halk oylamasında yüzde 90 'evet'le Urfalıların Başbakan Erdoğan'a bayram hediyesi vereceklerine inanıyorum. Bu vesileyle tüm Urfalı hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Milletvekili Önen, referandum çalışmalarının ramazan ayı süresince devam edeceğini belirtti. Referandumun parti meselesi olmadığını da vurgulayan Önen, "12 Eylül'de yapılacak olan halk oylaması parti seçimleri değildir. Siyasi partilerle bir ilişkisi yoktur. İnsanlar kendi anayasasına kendileri karar verecekler. Onun için biz de değişecek maddelerin içeriğini anlatıyoruz. Bu oylama neticesinde ya yıllardır muzdarip olduğumuz darbe anayasası kalacak veyahut darbe anayasası değişmesi adına güçlü bir adım atılmış olacak. Bu hiçbir zümrenin ya da partinin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin meselesidir."

cihan



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,655 µs