En Sıcak Konular

Şanlıurfa’da gergin gece: 8 gözaltı

16 Ağustos 2010 11:55 tsi
Şanlıurfa’da, dün gece geç saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde PKK’nın kanlı eylemleri başlatmasının 26’ncı yıldönümünde olay çıktı.

Bir grup PKK yandaşı havai fişek eşliğinde halay çekip, terör örgütü ve çetebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak yürüyüşe geçti. Ellerinde molotof kokteyli bulunan bir grubun polisi taşlaması üzerine gerginlik yaşandı. Polis gruba müdahale ederek 8 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa’da, Süleymaniye BDP bürosunda dün gece yaklaşık 350 kişilik bir grup, terör örgütü PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt’in Eruh ile Hakkari’nin Şemdinli İlçelerinde yaptığı baskınların yıldönümü olan 15 Ağustos gecesi bir araya geldi. Parti binası önünde toplanan grup, çatışmalarda yaşamlarını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, ardından havai fişekli kutlama yaptı. Grubun Kürtçe müzik eşliğinde halay çekip, PKK ve Öcalan lehine slogan atttığı kutlamalar, gece geç saatlere kadar sürdü. Gazetecilerin alınmadığı kutlama sonrasında yüzlerini puşu ile gizleyen 20- 30 kişilik bir grup yürüyüşe geçti.

POLİSE TAŞ ATTILAR

PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçen gruptan bazılarının, Süleymaniye Meydanı'nda bulunan sivil polislere taş atması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis kendilerine taş atan gruba müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi üzerine bazı göstericiler, ara sokaklarda gecenin karanlığından yararlanarak izlerini kaybettirdi. Çıkan olaylar üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi olay yerine sevk edildi. Kutlama sonrasında eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve yaşları 18’den küçük olan B.P., M.Y. ile Gülistan Polat (20), Deniz Kuş (25), Cebrail Gündüzalp (24), İbrahim Çakmak (26) ve adları öğrenilmeyen 2 kişi, sorgulanmak üzere Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Çocuk Şubesi Müdürlüğüne götürüldü. Kalabalığın dağılmasından sonra olay yeri inceleme ekipleri, kutlamanın yapıldığı alanda içerisinde benzin bulunan pet şişelere el koydu.

hurriyet



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs