En Sıcak Konular

Mars gezegenindeki ağaç resimleri

16 Ağustos 2010 11:51 tsi
Mars gezegenindeki ağaç resimleri Kızıl gezegenin etrafında 2006’dan beri dönmekte olan Mars Keşif Aracı (MRO), gezegenin kutup bölgelerinden elde ettiği fotoğraflar tartışılmaya devam ediyor.

Amerikan uzay ajansı (Nasa) bilim adamları, geçtiğimiz aylarda Merih gezegeninin yüzeyinden bir takım ağaç resimlerini görüntülediklerini söyledi.

Bazı bilim insanları özellikle 2004 ve sonrasında ortaya çıkan fotoğraflarda çok net bir şekilde bitki örtüsü, ağaçlar ve göllerin görüldüğünü belirtti. Bazı bilim adamları ise resimde görülen ağaç benzeri yapıların aslında buharlaşan karbon dioksitten oluşan buz örtüler olduğunu ileri sürdü.

MRO aracının son çektiği fotoğraf ardından NASA’nın yaptığı açıklamalar bazı bilim insanlarını tatmin etmedi. Bilim insanları, MRO’nun Aralık 2004’te çektiği Mars fotoğraflarının, kızıl gezegende bitki örtüsü ve su olduğuna dair en büyük kanıt olduğunu ileri sürerken, NASA bu iddiaları cevapsız bıraktı.

El-Kahil: Göklerde de hayat vardır

İslam dünyasının tanınmış ilim adamlarından Abduldaim El-Kahil, resimleri şöyle yorumladı; "Bu resimlerde, Mars gezegeninde kum tepecikleri ve dağlar arasında senober ağacına benzeyen canlı bir dizi ağacın var olduğu görünmektedir. Resimlerde; ince ve katı bir karbondioksit tabakası ile örtülü dağ tepeciklerinin var olduğu anlaşılmaktadır. Bu ağaçlar haddi zatında ilkbahar mevsiminde karların erimesi ile ortaya çıkan izlerde olduğu gibi, Mars'ta yer çökmeleri sonucunda meydana gelen bir takım çöp ve yıkıntıların izleridir.


Yeryüzündeki kum tepeciklerinin şekil ve görüntüleri ile Mars'taki bu kum tepecikleri arasında göze çarpan benzeşme gösteriyor ki; bir tek yaratıcı vardır, O da Allah (c.c.) tır. Yüce Allah bu konuda şöyle buyuruyor: "De ki: Allah her şeyi yaratandır. Ve O, birdir, karşı durulmaz güç sahibidir" (Ra'd: 16). Bu gibi resim ve görüntüler insanoğlunun şu ana kadar ulaşabildiği bilgilerin ne kadar zayıf olduğuna işaret etmektedir. Yeryüzüne en yakın olan gezegen Mars gezegeni olmasına rağmen, bilim adamları hala bu gezegenin gerçek mahiyetini anlamada ve üzerinde ne gibi şeylerin var olduğu konusunda acziyet içindeler.


Şimdi şöyle sormak gerekir: Acaba bu gibi resim ve manzaralar yüce yaratıcının kudretine bir delil ve ona iman etmeye götüren bir vesile oluyor mu? Yüce Allah şöyle buyuruyor: "De ki: Göklerde ve yerde neler var, bakın (da ibret alın) Fakat inanmayan bir topluma deliller ve uyarılar fayda sağlamaz" (Yunus: 101)."

"Gökleri, yeri ve bunların içine yayıp ürettiği canlıları yaratması da O'nun delillerindendir. O dilediği zaman bunları biraraya toplamaya da kadirdir." (Şura / 29)

"Göklerde ve yerde bulunan canlılar ve melekler büyüklük taslamadan Allah’a secde ederler (boyun eğerler)." (Nahl / 49)



Bu haber 1,226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs