En Sıcak Konular

Bardakoğlu: Herkes kendi dinini özgürce yaşayabilmeli

16 Ağustos 2010 10:02 tsi
Türkiye'deki ruhani liderler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İstanbul'daki iftar yemeğinde biraraya geldi. Liderler, Ramazan ayının dünyada barışa vesile olmasını temenni etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, herkesin kendi dinini özgürce yaşabil

Türkiye'deki dini cemaat liderleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun davetlisi olarak The President Otel'de verilen iftarda buluştu. İftar yemeğine Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Aram Ateşyan, İstanbul il Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Bardakoğlu, "Her Ramazan ayı, bir sonraki Ramazan'a kadar günahlarımıza kefarettir, günahlarımızı temizler. Ramazan'da manevi hayatta derinleşip bir bilinç kazanmalıyız ve o bilinci önümüzdeki 11 ay için depolayıp kullanmalıyız. Manevi enerjimizi ramazanda yenilemek gerekir" dedi. Dinin belirli zamanlarda belli hareket ve şekildeki ibadetlere tahsis edilecek kadar sınırlı bir olay olmadığını belirten Bardakoğlu, "İnsanları, hayat tarzları, mezhep ve meşrepleri, inanışları ve etnik kökenleri ile ayrıştırmadan herkesi Allah'ın yarattığı bir müstesna görerek, kardeş bilerek Yaratan'dan ötürü yaratılanı sevmeliyiz" diye konuştu.

Sümela Manastırı'nda yapılan ayine de dikkat çeken Bardakoğlu, "Akdamar Kilisesi de ibadete açıldı. Bırakalım her din mensubu kendi dinini özgürce yaşasın. Aynı özgürlüğü Batı'daki Trakya'daki Avrupa'daki insanlar için de talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hahambaşı Musevi Cemaati Lideri İshak Haleva, böyle güzel bir tablonun bütün dünyaya yayılmasını arzu ettiğini söyledi. Bütün Müslümanların Ramazan ve oruç ibadetlerinin kabul edilmesini temenni ettiğini dile getiren Haleva, "Hz. İbrahim'in torunları böyle güzel bir ayda güzel bir sofrada güzel bir kentte buluştu. Böyle güzel tablonun bütün dünyada olmasını çok arzu ediyoruz" sözlerini sarf etti.

Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin ise, Müslümanların bireylere, ailelere yardım elini uzattığını aktardı. Ramazan ayıyla gelen bu fırsatı Müslümanların iyi değerlendirdiğini vurgulayan Çetin, "Allah bütün İslam aleminin orucunu kabul etsin. Bu ayın ve orucun ülkemize, dünyamıza, tüm insanlığa, barışa, sevgiye ve kaynaşmaya vesile olmasını istiyorum. Allah sevgisinin tüm dünyaya egemen olmasını, bu güzel tablonun ülkeyi aşıp tüm dünyaya yayılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs