En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nu kul hakkıyla vurdu

16 Ağustos 2010 09:16 tsi
Kılıçdaroğlu'nu kul hakkıyla vurdu Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası olduğunu ve SSK genel müdürlüğü döneminde 71 akrabasını işe aldığını ortaya çıkaran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP lideri hakkında yeni iddialar gündeme getirdi:

"SSK'nın başındayken yurtdışından ithal edilen 25 dolarlık kalp stentlerini, kuruma 2 bin 450 dolar gibi fahiş fiyatlara mal etmiş. 900 dolarlık bir kardiyoloji cihazı da 4 bin dolara alınmış. Stentlere yaklaşık 100 kat fazla fiyat verilmesine nasıl müsaade ettin?"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası olduğunu ortaya çıkaran Gökçek, SSK genel müdürlüğü döneminde bütün akrabalarını işe aldığı, ihalelerde yolsuzluk yaptığı, 7 daire sahibi olduğu, evinin duvarlarındaki 8 tablonun en ucuzunun 70 bin lira değerinde olduğu ve 850 liralık ayakkabı giydiği iddialarıyla gündem oluşturmuştu. Dün CHP lideri ile ilgili yeni iddialar ortaya attı. Kanaltürk televizyonunda Politika Pazar programına canlı yayın konuğu olan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğü dönemine ait bazı belgeleri paylaştı. Buna göre Kılıçdaroğlu, yurtdışından ithal edilen 25 dolarlık kalp stentlerini, kuruma 2 bin 450 dolar gibi fahiş fiyatlara mal etmiş. Ayrıca 900 dolarlık bir kardiyoloji cihazı da 4 bin dolara alınmış. Bu bilgileri, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından hazırlatılan raporlardan aktaran Gökçek, CHP liderine hitaben, "Mitinglerde 'Kul hakkı yemeyeceğim, bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi.' diyen Sayın Kılıçdaroğlu, hangi dürüstlükten bahsediyorsun?" diye sordu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, yaklaşık 100 kat fazla fiyat verilen stentlerle ilgili olarak, "Nasıl müsaade ettin? Sen insan sağlığını bu kadar mı ucuz zannediyorsun? İnsanların sağlığı üzerinden ticaret yapılmasın. Bu stentin alınmasına göz yuman Kılıçdaroğlu, hangi dürüstlükten bahsediyorsun? 'Bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi.' diyorsun. Bu mu dürüstlük?" şeklinde sorular sıraladı. O dönemde SSK'nın zararının 1 milyar 111 milyon lira olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi yönetmeye talip olmasını garip karşıladığını ifade etti.

Melih Gökçek'in gündeme getirdiği bir diğer yeni iddia da Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki kooperatif eviyle ilgili. Buna göre, Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde, belediye memurlarının ev sahibi olabilmesi için Akçalı Yapı Kooperatifi kurulur. Bu kooperatife de sembolik bir fiyata belediye arazisi tahsis edilir. Sözleşmeye, belediye memurları dışında hiç kimsenin buradan ev sahibi olamayacağı şeklinde özel bir de hüküm konulur. Fakat kendi mal beyanına göre CHP liderinin de burada bir hissesi görünüyor. Hissenin şu anki fiyatının 85 bin TL olduğunu bildiren Gökçek, "Sen nasıl oldu da anlaşmaya aykırı bir şekilde buradan hisse aldın? Evi derhal belediyeye teslim et." diye seslendi.

CHP'liler, duvarlara 'Tayyip gidecek, Gökçek gelecek' yazarken yakalandı

Ankara'da dün sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. AK Parti Genel Merkezi'nin çevresi başta olmak üzere, şehrin işlek caddeleri üzerindeki duvarlara CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup tarafından, sprey boyalarla, 'Tayyip gidecek, Gökçek gelecek' şeklinde yazılar yazıldı. İhbar üzerine harekete geçen polisler, şahısları gözaltına almak istedi. Ancak uzun süren kovalamacanın ardından, polis 3 kişiyi gözaltına alabildi. Balgat 10 Nisan Polis Merkezi'ne götürülen şüphelilerin ifadeleri alındı. Karakola gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç, Melih Gökçek'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'saldırıları' olduğunu iddia ederek, "Gökçek, Tayyip Erdoğan'ın '2011'den sonra bırakacağım' sözlerinden sonra kendisini başbakan olarak görmek istiyor." ifadelerini kullandı. Melih Gökçek ise olaya tepki gösterdi. Ortaya attığı iddialar doğru çıktıkça Kılıçdaroğlu'nun yaldızlarının dökülmeye başladığını ve AK Parti içerisinde fitne çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi. Gökçek, duvarlara yazı yazanlar hakkında para cezası keseceklerini, bu paranın tahsilatının da CHP'den yapılacağını belirtti.
 
zaman

 



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs