En Sıcak Konular

Kullandığı kimlikler gerçek çıktı

16 Ağustos 2010 08:46 tsi
Kullandığı kimlikler gerçek çıktı  
Yeşil’e benzerliğiyle bilinen Osman Gürbüz’ün kaçmasına yardımcı olan İstihbarat, Jandarma ve Emniyet kimliklerinin gerçek olduğu anlaşıldı.

‘Küçük Yeşil’ olarak adlandırılan ve Gazi olaylarından Hablemitoğlu cinayetine kadar pek çok olayda Ergenekon’un tetikçiliğini yaptığı iddia edilen Osman Gürbüz’ün, 10 yıl boyunca gerçek polis ve asker ‘istihbaratçı’ kimlikleriyle dolaştığı ortaya çıktı. Jandarma, Emniyet ve Başbakanlık İstihbarat Dairesi’ne ait gerçek kimliklerin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştıran Gürbüz, kimlikleri kimden aldığını açıklamadı. Dava dosyasına giren kimliklerde isim Nurettin Elibol olarak geçiyor, fotoğraflar ise Gürbüz’e ait.

HER YERE GİRİP ÇIKMIŞTI

Başbakanlık İstihbarat Dairesi’ne ait olduğu görülen kartın üzerinde Nurettin Elibol adının altında “PİS.SAV.UZ” ifadesinin yazılı olduğu görüldü. Emniyet’e ait olduğu belirtilen kartın üzerinde “Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli için Tanıtma Karnesi” ifadesi yer alırken, Jandarma’ya ait kartta da “Türk Silahlı Kuvvetleri Emeklisi J.Kd.Bnb. Nurettin Elibol” ifadesinin olduğu görüldü.Ergenekondavası kapsamında savunmasını yaptığı sırada mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ü bile hayrete düşüren Gürbüz’ün bu kimliklerle istediği her yere girip çıktığı ortaya çıkmıştı.

Ziya’dan aldım’ dedi

Silivri’de 8 Şubat’ta savunmasını yapan Gürbüz, mahkeme başkanının sahte kimlikleri sorması üzerine “Kullandığım kimlikler var. Ahmet Tecen’i kullandım, Nurettin Elibol’u kullandım, Birol Sezer diye kullandım. Evet 3 kimlik” diyerek, bu kimlikleri soyadını söylemediği Ziya adlı bir kişiden aldığını iddia etmişti. 

star




Bu haber 1,867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs