En Sıcak Konular

CHP'li Okay: Arınç'ı da Ergenekoncu yapmasınlar

13 Ağustos 2010 21:26 tsi
CHP Sözcüsü Hakkı Suha Okay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın "feryada kulak vermek lazım" sözlerini olumlu bulduğunu söylerken, öncelikli dileğinin Arınç’ın da bundan sonra kimi kesimler ve kimi medya tarafından ‘Ergenekoncu’

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda parti genel merkezinde toplandı. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından, parti sözcüsü Hakkı Süha Okay basına açıklamalarda bulundu. Okay öncelikle, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt gezilerine ilişkin bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Okay, Kılıçdaroğlu’nun yarın Zonguldak-Bartın-Karabük, Pazar Günü Kastamonu-Sinop, Pazartesi Günü Hacıbektaş şenlikleri ve Salı Günü de Aydın-Muğla’da olacağı bilgisini verdi.

Okay bu zamana kadar Kılıçdaroğlu’nun 41 ilde ve 140 ilçede miting yaptığını ifade ederek, bunun iktidar partisinin 3 mislisi anlamına geldiğinin altını çizdi. Okay, 12 Eylül’e kadar 70’i aşan ilde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Referandum çalışmalarında parti içi görevlendirmelere ilişkin de bilgi veren Okay, 18 MYK üyesinin her birinin 4-5 ilden sorumlu olduğunu, o MYK üyesinin yönetiminde de 3 Milletvekili ve 2 parti meclisi üyesinin bulunduğunu kaydetti. Okay Ankara, İstanbul ve İzmir için o illerin milletvekillerinin doğrudan genel sekreterliğe bağlı çalışma yaptıklarının altını çizdi. Okay, bu çalışmaların raporlarına göre Türkiye genelinde iktidara karşı ciddi bir tepki olduğunu söyledi.

Boş bulunan veya istifa ile boşalan bazı ilçelere de yeni atamaların yapıldığını, Adana il teşkilatına ilişkin Seyhan ve Çukurova ilçelerinin itirazlarının olduğunu, ancak bunların reddedildiğini belirtti.

-ATEŞ ESPRİ YAPMIŞTIR-

Okay, soru üzerine Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in referandum çalışmalarında yer alması takdirde bunun disiplin suçu sayılacağı yönündeki açıklamalarını ise, ya espri olarak algılamak istediğini, ya da Ateş’in kendisine gönderilen yazısıyı okumadığı veya okuduğunu anlamadığını ifade etti. Okay, böylesine yoğun bir çalışma içinde olunduğu bir dönemde, böyle açıklamalar yapılmasını şık ve doğru bulmadığını belirterek, bunun Ateş’in taşıdığı sorumluluk ile bağdaşmadığını söyledi.

-TEKİN, KILIÇDAROĞLU’NUN TAKDİRİNDE-

Okay, Gürsel Tekin’in göreviyle ilgili bir gelişmenin olup olunmadığının sorulması üzerine ise, Tekin MYK üyesi olarak toplantıya katıldığını, genel başkan yardımcılığı konusunun Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun takdirinde olduğunu söyledi.

-PANKARTI "ANKARA’NIN MİKSER"İ ORGANİZE ETTİ

Okay, Kılıçdaroğlu’nun Ankara Elmadağ’daki mitinginde yaşanan pankart krizine ilişkin ise, Van’da yaşanan yumurta ve taşlı saldırı olayına işaret ederek, iktidarı sorumlu tuttu.

Okay, AKP İlçe Gençlik Kolu Başkanı ve Başkan Yardımcısı’nın, bu mitinge ve Türkiye’ye "bir fitne sokmak isteyen, herkesin bildiği ‘Ankara’nın mikseri’ tarafından organize edilmiş olması muhtemel bir provokatif pankart" astıklarını söyledi. Okay, iktidarın sadece AKP kanadının değil tüm Türkiye’nin iktidarı olduğunu ifade ederek, iktidarın bir siyasi partinin en sağlıklı şekilde kendi propagandasını yapmasının sağlanmakla yükümlü olduğunu belirtti. Okay, eğer iktidar provokasyon yapıyorsa Türkiye’de barışın sağlanmasının mümkün olmadığını, bu iktidar anlayışını şiddetle kınadıklarını kaydetti. Okay, Ateş’in Ankara Milletvekili olarak, Ankara il Örgütünün hazırlayacağı ve Genel Sekreterin belirleyeceği program çerçevesi içinde Anakara ili dahilinde çalışmalara katılması gerektiğini belirtti.

-BAŞBAKAN VİLLANIN KİRASINI NASIL ÖDÜYOR? AÇIKLASIN-

Okay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Başbakan’ın havuzlu villada kiracı olarak oturduğuna ilişkin açkılamasını da değerlendirdi. Orada etrfaı çift duvarla örülmüş, 5 öze villanın ve helikopter pistinin olduğunu söyleyen Okay, o zaman bunun kira bedelinin, nasıl ve kim tarafından açıklanmasının doğru olacağını söyledi. Okay, bu tür villaların kira bedelinin İstanbul gibi bir yerde, konum itibariyle Başbakan’ın ne emekli ne de milletvekili maaşıyla ödenemeyeceğini savundu. Okay, kira bedelinin "derhal" ortaya konması gerektiğini kaydetti. Okay, Kılıçdaroğlu’yla ilgili de hissedarı olduğu bir kooperatifteki "ortak" alanın havuzunun spekülasyonunu yapanların, Başbakan’ın villasının duvarlarını da aşacağını ve kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti.

-DİLERİM, ARINÇ’I DA "ERGENEKONCU" YAPMASINLAR-

Okay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ergenekon davasında uzun süredir tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın durumlarına ilişkin "feryada kulak vermek lazım" sözlerini ise olumlu buldu. Öncelikli dileğinin Arınç’ın da bundan sonra kimi kesimler ve kimi medya tarafından ‘Ergenekoncu’ olarak itham edilmemesi olduğunu söyleyen Okay, "Doğru bir şeyin Arınç tarafından dile getirilmesi önemlidir. Türkiye’de hazin bir tablo yaşanıyor. Dilerim 3 yıl süre beklenmeden bu kişiler serbest bırakılır, dilerim bu kişilerin serbest bırakılacağı sürece yeni bir Ergenekon tezgahıyla, yeni bir tutuklama kararı çıkartmazlar" dedi.

-YSK’YA BAŞVURACAĞIZ-

Okay, referandumda kullanılacak mühürlere ilişkin tartışmanın da Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ve tüm mühürlerin "tercih mührü" olarak değiştirilmesi yönünde bugün YSK’ya başvuracaklarını bildirdi. Okay, Türkiye referandumda trilyonları harcarken, YSK’nın "evet mührü daha fazla ise evet’i, tercih mührü daha fazla ise tercih’i kullanırız" türünden ifadeler yerine, derhal her yerde tercih mührünü hazırlatması gerektiğini savundu.

-MERAL İLE İDDİALAR DOĞRU MU, DEĞİL Mİ BİLMİYORUM-

CHP Milletvekili Bayram Meral’ın açık kalan telefonda, kumar oynarken yakalandığı iddialarına ilişkin sadece basın yoluyla haberlerinin olduğunu belirterek, iddiaların doğru mu yanlış mı olduğunu bilmediğini söyledi. Okay, asıl önemli olanın Türkiye’de artık herkesin telefonunun açık ya da kapalı olsun, dinleniyor olması olduğunu söyledi.

Okay, İsrail Büyükelçisi Levy’nin davetine katılıp katılmayacakları yönündeki soru üzerine ise, referandum çalışmaları nedeniyle Ankara dışında olacaklarını ve örgütlerin hazırlamış oldukları iftar yemeklerine katılmayı sürdüreceklerini belirtti.

milliyet



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs