En Sıcak Konular

Levent Ersöz'e çapraz sorgu

13 Ağustos 2010 20:36 tsi
Levent Ersöz, komutanların katıldığı iddia edilen gizli toplantıları yalanladı...

Çapraz sorgusu hastanedeki hasta yatağında video konferans yöntemiyle yapılan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, diğer sanıklardan Mustafa Balbay ile bazı komutanların da katıldığı ileri sürülen gizli periyoduk toplantıları yalanladı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde üye hakim Haşıloğlu soru sormaya devam etti. Haşıloğlu yapılan aramalarda elde edilen ve Ersöz'ün kardeşinde çıktığı iddia edilen belgeleri hatırlatarak, "Belgelerde anlatılan Harp oyunu nedir?" diye sordu. Ersöz, "Harp oyunu TSK'nın belirli harekat planlarının denenmesi için yapılır. Karargahlar arasında oyuncularla oynanır. Planların denenmesi ve kurmay olacak subayların stratejik olarak yetiştirilmesi hedeflenir. Bu amaçla yapılan bir çalışmadır. Senaryoda adı geçen kişiler semboliktir. Hatırladığım kadarıyla 1996 yılında Yıldız 96 adıyla böyle bir çalışma yapıldı." dedi.

Üye hakim Haşıloğlu jandarmada uzun yıllar çalışmış biri olarak JİTEM'den haberi olup olmadığı sorulunca Ersöz, "Böyle bir teşkilatlanma yoktur. İstihbarat ile terör bir araya gelmez. Biri istihbarat yapar diğeri harekat konusunda çalışır. Çalışma şekilleri tamamen farklıdır. İstihbarat yapılanırken bu ismi kullananlar olmuş şimdi de bu isim bir efsane gibi kullanılmaya devam ediliyor.

Haşıloğlu, "Selim Gül adında birini tanıyor musunuz?" diye sorunca Ersöz, "Şırnak Jandarma İl Komutanlığında beraber çalıştık. Ast üst ilişkisi dışında ilişkimiz yoktur. Dava sonrasında pek çok insanın kaçtığını gördüm. Çoluğumuzun çocuğumuzun yalnız bırakıldığını gördüm. Bu arkadaşlar ile ilişkimiz ahte vefa niteliğindedir." cevabını verdi.

Gizli tanık İlkadım'ın anlatımlarını hatırlatan üye hakim Haşıloğlu, sanık Ersöz'e "Cemil Bayık ile görüşme yaptınız mı?" diye sordu. Ersöz, "Çatışma ortamında karşılaşsak çeker vururdum. Başka bir ortamda karşılaşsam alır adalete teslim ederdim. Gizli tanık ilkadım gümrükte kirli işler yapar kaçakçılıkla uğraşırdı. İstenirse bu kişinin kimliğini açıklarım. Savcılık bu kişileri nereden çıkarıp buluyor. Gaffar Okan'ın öldürme senaryosu da bu kişiler üzerinden kuruldu. Asit kuyularında insanları öldürttüğümüz söylendi. Hani nerede bu kuyular. İnsanları böyle karalamak çok kolay. İlkadımın ifadeleri tamamen yalan" dedi.

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese, sorulan bir soru üzerine tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay'ın "Orgeneraller Erdal Şenel, Şener Eruygur ve Hurşit Tolon ile Tuğgeneral Levent Ersöz rutin olarak olarak her ay özel bir toplantıya katılırlardı. Ben de bu toplantıların bazılarına katıldım. Masrafları gelen kişilerden alınırdı. Ayrıca bu toplantıların yeri her ay değişirdi."dediğini belirterek bu toplantılar hakkındaki bilgisini sordu. Bunun üzerine sanık Levent Ersöz bu ifadelerin doğruyu yansıtmadığını belirterek Mustafa Balbay'ın kendisinden tekrar sorulmasını istedi. Ersöz, kendisinin sadece benzeri bir toplantıya katıldığını, ücretlerini kendilerinin karşıladığını ancak bu toplantıların periyodik ve gizli toplantılar olmadığını söyledi.

Ersöz'ün bu açıklamasının ardından Mustafa Balbay da daha önceden kendisine sorulan başka bir soruya verdiği cevabın, bu soruya ilave edildiğini belirterek kendisinin böyle bir ifadesi bulunmadığını söyledi. Balbay, "Bu konuyla ilgili bir fotokopiyi mahkemeye sunmuştum." dedi. Sanık Ersöz, üye Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin sorduğu ve Mustafa Balbay'ın da katıldığının ifade edildiğini söylediği iki ayrı toplantının da gerçek dışı olduğunu söyledi.
 
cihan

 

 



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs