En Sıcak Konular

Bakan Şimşek açıkladı: Krize rağmen...

13 Ağustos 2010 18:48 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye krize rağmen, birçok gösterge itibariyle son 40-50 yıla bedel bir performans ortaya koyduğunu söyledi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde soruları cevaplayan Bakan Şimşek, Türkiye'nin, en düşük bütçe açığına sahip ülkelerden biri olduğunu belirterek, enflasyonda tek hanede, not artışı ve büyümede rekor kıran bir ülke olduğunu dile getirdi.

1993-1994-2000-2001 yıllarını çok iyi hatırladıklarını anlatan Şimşek, "Türkiye geldiği noktada, çok güçlü bir şekilde kriz öncesi dönemlere doğru yol alıyor. Makro ekonomik dengeler, güçlü olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemde, referandum aradan çıktıktan sonra Türkiye çok daha güçlü olarak yoluna devam edecek. Türkiye'nin hedefleri büyük. Bu hedefler için çalışmaya devam edeceğiz. İş, aş üretenler için çalışmaya devam edeceğiz. Ekmeği büyütmeye çalışacağız. Türkiye'de vatandaş hiçbir zaman, özgürlükle ekmek arasında seçim yapmasın. Bu ülkede hiçbir dönemde asla darbeler konuşulmasın. Onlar üçüncü sınıf ülkelerin problemleri. Bu ülkede artık herkes kendi işini yapsın." diye konuştu.

"YAPISAL REFORMLARLA KRİZE KARŞI DAYANIKLILIK GÖSTERDİK"

Şimşek, Türkiye son 8-10 yıl içerisinde yaptığı yapısal reformlar sayesinde krizlere ve şoklara karşı çok daha dayanıklı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Şimşek, şöyle devam etti: "Türkiye'nin temelleri sağlam olduğu için krizden bu kadar sağlam çıkmayı başardı. İstihdamda, milli gelirde, enflasyonda birçok konuda kriz öncesi döneme gelindi. Geçmişte böyle değildi. 1990'da milli gelir, 198-200 milyar dolardı, 2001'e geliyorsunuz 1990'nın altında. Türkiye, 10-12 yılda hiç ilerleme gösterememiş. 2003 yılından bu yana 2008'de biz, 10 bin 400 doları bulduk. 740 milyar doları bulduk. Enflasyonda tek haneyi bulduk. Bu sene sonu itibariyle enflasyon yine tek hane olacak, milli gelir aşağı yukarı aynı seviyeye gelecek. Kişi başına milli gelirde yine 10 bin doları yakalayacağız."

Referandum için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 60 milyon lira para verildiğini hatırlatan Şimşek, referandumun şu an için ciddi bir maliyetinin olmadığını belirtti. Şimşek, "Ama, referandumda değişiklikler kabul edilmezse, Türkiye daha fazla zaman kaybederse, onun maliyetini ölçmek çok zor. Herhalde maliyet çok çok büyük olur." şeklinde konuştu. 

samanyoluhaber



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs