En Sıcak Konular

Erdoğan öyle bir benzetme yaptı ki...

13 Ağustos 2010 18:23 tsi
Erdoğan öyle bir benzetme yaptı ki... 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde MHP'ye yüklendi.

MHP'nin CHP'nin yedeği olduğunu ileri süren Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da freni patlamış kamyona benzetti.

Partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği 'referanduma evet' mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurumlulardan da 'evet' oyu vermelerini istedi. Konuşmasında Erzurumlu Teyo Pehlivan üzerinden muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan, muhalefeti üslupsuzluk nedeniyle Erzurumlulara şikâyet etti. Konuşmalarda Ramazan'ın ruhuna aykırı, kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın ruhuna aykırı bir üslup kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erzurum, "O liderleri tamamen kendi hallerine bırakıyorum. Onlar ne derlerse dersinler. Benim aziz milletim, onların üsluplarına, tavırlarına, küfürnamelerine, tutarsızlıklarına, hakaretlerine, iftiralarına bakarak zaten onlara gereken cevabı 12 Eylül'de verecektir. Ben buna inanıyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül'de yapılacak anayasa halk oylamasını kendisi için kendi şahsı için, kendi ikbali için bir sınav olarak gördüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kendisini ispat için bir fırsat olarak görüyor. Şu sırada miting meydanlarında freni patlamış kamyon gibi, samimiyetsiz, ilkesiz, tutarsız ve popülist biçimde bize iftiralar atıyor. Seviyesiz bir dille bize saldırıyor." diye konuştu. Konuşmasında Doğan medyasını ima ederek Kılıçdaroğlu'na seslenenBaşbakan Erdoğansözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorum ki CHP Genel Başkanı aynaya bakmıyor mu, aynada kendisine bakmıyor mu? Kendisine yoldaşı olan o malum medyanın ekranlarından, sayfalarından bakıyor. Bak, onlara güvenme. Onlar seninle bugün niye beraberler biliyor musun? Onların suiistimallerineAK Partiiktidarı dur dediği için seninle beraberler. Onlar şimdi 12 Eylül'ün hesabını yapmıyorlar, o malum medya 2011 seçimlerinin hesabını yapıyor. Zannediyor ki 2011'de hesabımız tutacak. Orada da hesabınız tutmayacak. Ben CHP genel başkanını da yönetimini de milletime havale ediyorum."

MHP, CHP'NİN YEDEĞİ HALİNE GELDİ

Konuşmasında sözü MHP'nin anayasa değişikliğine yönelik tutumuna getiren Erdoğan, "Ancak MHP'ye gönül vermiş, MHP'ye oy vermiş kardeşlerimizin dikkatlerini çekiyorum. MHP yönetimi maalesef MHP'yi CHP'nin bir vagonu haline getirdi. CHP'nin yedeği haline getirdi. MHP tabanının bundan çok büyük rahatsızlık duyduğunu biliyorum. CHP genel başkanı bir ile ilçeye gidiyor, MHP'li bazı başkanlar gidiyor onu karşılıyor. Mitinginde boy gösteriyorlar. Bu MHP tabanına reva mı?" diye sordu.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan bir konferansa CHP, MHP ve DP'lilerin katılmasına değinen Başbakan Erdoğan, "Geçen gün birlikte bir resim çektirdiler. MHP, CHP, onun yanında Demokrat Parti. O gün orada nasıl olduysa BDP'yi sokmadılar. Bakın şimdi bir araya geldiler. Ben bunlara eskiden ruh ikizi diyordum, şimdi ruh üçüzü oldu. CHP genel başkanı kendi koltuğunu korumanın gayreti içinde. Koltuk sevdası için ne diyor, 'hayır' diyor. Akılla mantıkla değil, anayasa değişikliğine karşı çıktığı için değil, kendi şahsı, kendi hırsı, kendi ikbali için 'hayır' diyor. Peki MHP neden 'hayır' diyor, MHP'nin gerekçesi ne? MHP yönetimi nasıl oluyor da BDP ile aynı safta buluşuyor. Buradan MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, vereceğiniz her hayır oyu MHP'ye değil CHP'nin hedeflerine, BDP'nin hedeflerine hizmet edecektir." diyerek evet oyu istedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde kullandığı 'Başörtüyü ben hallederim.' sözüne de değinen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu dürüst olmaya davet etti. MHP ile birlikte başörtülü kızlar için bir yasa,anayasa değişikliğiyaptıklarını hatırlatan Erdoğan bu konuda da şu görüşlerini dile getirdi: "411 oyla meclisten geçirdik. Peki bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? CHP götürdü. Bunun altında şu anda genel başkan olan beyefendinin de imzası var mıydı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Dürüst ol be, bunu sen Anayasa Mahkemesi'ne götürenlerin içindesin. Sen benim Erzurumlu Dadaşımı enayi mi zannediyorsun? Öyleyse bunlara 12 Eylül'de koskoca bir evet."

Vatandaşlara verecekleri her 'evet' oyunun AK Parti'ye değil, kendilerine olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Vereceğiniz her evet oyu geleceğinize, çocuklarınıza fayda sağlayacaktır. AK Parti ve MHP'lilerin içinde bulunduğu bu 411 milletvekilinin Meclis'te yaptığı düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürenlere gerekli cevabı 'evet'le vereceksiniz. Ama bu 'evet' aynı zamanda MHP'ye kendine gel 'eveti'dir. Ama ben inanıyorum ki benim MHP'ye oy veren kardeşlerim inşallah o yanlışı da şimdi sandıkta düzeltecekler." dedi.

CHP'ye oy verenlerin de anayasa değişikliğine 'evet' vereceğine inandığının altını çizen Erdoğan, "Zira şu anda bazı CHP'li belediye başkanlarının, nasıl evet dediğini duyuyorsunuz. CHP'nin genel başkan yardımcılığına kadar yükselmiş bir milletvekilinin nasıl evet dediğini duydunuz, değil mi? Bunu içerde birçok milletvekilinin de aynı şekilde desteklediğini biliyorum." diye konuştu. 

cihan



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs