En Sıcak Konular

Arınç: Yüzde 80 'evet' çıksa bile...

13 Ağustos 2010 18:18 tsi
Arınç: Yüzde 80 'evet' çıksa bile...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Rreferanduma halk oylamasına gidiyoruz bu seçim yüzde 70 'hayır' çıksa iktidar değişecek değil. yüzde 80 'evet' çıksa seçime gidecek değiliz." dedi.

AK Partiyi yıpratmak, AK Partiye karşı bir cephe oluşturmak ve AK Partiyi biran evvel iktidardan uzaklaştırmanın hedeflendiğini söyleyen Arınç, "Kimin geleceği çok belli değil ama gönüllerinden geçeni söyleyim ben CHP ile MHP'ye koalisyon kurdurmak, birde buçuk bir parti bulurlarsa onlarla da koalisyonu tamamlamak. Üçü beşi bir araya gelirlerse belki bize rakip olabilecekler diye düşünüyorlar. AK Parti'nin güçlü iktidarı varken, böyle kıytırık koalisyonlarla Türkiye'nin kazanacağı hiçbir şey yok" dedi.

Bülent Arınç, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı'nın davetlisi olarak Yozgat'a geldi. Valilik ve belediye ziyaretinin ardından Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen AK Parti Yozgat İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada Referanduma 1 aydan az bir zaman kaldığını belirterek,"Referanduma giderken, tüm yakınlarımız arkadaşlarımızı 'evet' konusunda ikna etmemiz lazım. Çünkü bu işi bir seçim havasına sokuyorlar, biz seçime gitmiyoruz, halk oylamasına gidiyoruz. Bu seçim yüzde 70 'hayır' çıksa iktidar mı değişecek, iktidar aynı iktidar, temmuz ayına kadarda zamanı var. Muhalefet mi değişecek aynı milletvekilleriyle devam edecek. İktidarı kötüleyerek bir seçim kampanyası yapmaya çalışıp hayır oylarını artırmaya çalışıyorlar. Yüzde 80 'evet' çıksa bile seçime gidecek değiliz. Seçim zamanında yapılacak onun şartları ayrı. Seçimde partiler olur, adaylar olur, seçilenler milletvekili olur, iktidarlar iktidar muhalefet olur. Biz burada 'evet' mi 'hayır' mı diyeceğiz.Bu bir halk oylaması, dolayısıyla Kemal Kılıçtaroğlu'nunda Bahçeli'nin ve diğerlerini de hayır diye bu kadar bağırmalarının ardında bir şeyler yattığını sizlerde farkına varıyorsunuz." diye konuştu.

AK Partiyi yıpratmak, AK Partiye karşı bir cephe oluşturmak ve AK Partiyi biran evvel iktidardan uzaklaştırmanın hedeflendiğini söyleyen Arınç, "Kim gelecek?" diye sordu. Arınç, "Kimin geleceği çok belli değil ama gönüllerinden geçeni söyleyim ben CHP ile MHP'ye koalisyon kurdurmak, birde buçuk bir parti bulurlarsa onlarla da koalisyonu tamamlamak. Üçü beşi bir araya gelirlerse belki bize rakip olabilecekler diye düşünüyorlar. AK Parti'nin güçlü iktidarı varken, böyle kıytırık koalisyonlarla Türkiye'nin kazanacağı hiçbir şey yok. Hele hele CHP ve MHP'nin geçmişte bir birlerine karşı tutum ve söylemlerini bildikten sonra bunlar Türkiye'de koalisyon olsa ne olur olmasa ne olur."ifadelerini kullandı.

Seçim zamanı daha sonra o zaman daha başka şeyler konuşur, rakiplerimizle yarışırız. Şimdi sadece sandıkta evet mi hayır mı olacak. Demokrasiye, özgürlüklere yapılan iyi güzel faydalı şeylere evet diyeceğiz. Hayır'ın da Türkiye içinde inşallah sonu en azından demokratik anlamda sonu 12 Eylül'de görülecek."

cihan



Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,462 µs