En Sıcak Konular

Genelkurmay Utah’taki gruba ulaştı!

0 0 0000 00:00 tsi
Genelkurmay Utah’taki gruba ulaştı! Gelen bilgilere göre andıçı sızdıran gruba Genelkurmay ulaştı. Grupla ilgili olarak “Barzani yanlısı” iddiası ortaya atıldı. Bu arada geçtiğimiz hafta basına sızan darbe iddiaları ile ilgili sessizlik sürüyor. Sezer’den başka yalanlama g

Milliyet'in internet sitesindeki DHA kaynaklı habere göre, Genelkurmay Başkanlığı'nın, basın yayın organlarıyla ilgili andıcın sızdırılması üzerine başlattığı çalışmalar sonucu, ABD’nin Utah eyaletinde faaliyet gösteren bir gruba ulaştığı, servis sağlayıcı Bluehost şirketinde hesap açtıran kişinin de bir Türk olduğu ileri sürüldü.

Emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlüğün yayımlandığı yer aldığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak amacıyla kurulan bazı internet siteleri Utah merkezli bir internet servis sağlayıcı firma tarafından yayınlandı. Yapılan araştırmada sitelerin yayınlanması için Bluehost Şirketi'nde hesap açtıran ismin Türk vatandaşı olduğu öne sürüldü.

Bilgisayarları "hack"lediler

Genelkurmay’a ulaşan bilgilere göre, Mormon Tarikatı'nın başkenti olarak bilinen Salt Lake City kentinde yaşayan ve Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani ile bağlantılı olduğu bilinen bazı isimler, TSK'yı yıpratmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Utah’ta bulunan grup, Türkiye’de etkili bir cemaatle bağlantılı, ancak etnik temelli ayrı bir klik olarak hareket ediyor.

İddiaya göre bu grup, bazı Amerikalıların da yardımıyla, TSK'nın bilgisayar sistemindeki güvenlik açığından faydalanarak, Genelkurmay'a ait bazı bilgi ve belgelere ulaştı. Aynı grup, emekli generallerin bilgisayarlarını da "hack"leyerek bazı gizli dosyaları ele geçirdi.

"Barzani bağlantısı" iddiası

TSK'dan ayrılarak söz konusu cemaatle bağlantılı olduğu ileri sürülen M.G. ve ABD'li ortaklarıyla birlikte Kuzey Irak bağlantılı ticari faaliyetler yürüttüğü bilinen N.Y, Utah’taki grubun önde gelen isimlerinden. İddiaya göre bu isimler, Ankara ve Erbil ile sürekli bağlantı halinde.

Utah’taki grubun uzun süredir topladığı bilgiler, grubun Erbil ve Ankara’daki elemanları tarafından da değerlendirilerek oluşturulan strateji doğrultusunda medyaya servis yapılıyor. Yine aynı çetenin, yakında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında yeni iddialar ortaya atabileceği savunuluyor.

Adresler aynı

Çalınan andıcın gönderildiği saptanan adresle, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu ileri sürülen günlüğün "çıkış adresinin" aynı olması da tartışma yarattı.

Günlüğü yayımlayan "denizcilersitesi.com" adlı internet sitesi 2 Ekim 2006'da Utah'ın Orem kentinde Bluehost adlı şirketten satın alınırken, bu tarihin, andıcın Genelkurmay'dan sızdırılma tarihi olan 12 Ekim 2006'ya yakınlığı dikkati çekti. Sitenin mail akışını düzenleyen ve sayfayı güncelleyen kişinin de aynı kentte yaşadığı tespit edildi.

Bu arada geçtiğimiz hafta basına sızan ve kuvvet komutanlarının 2003-2004’te darbe yapma girişiminde bulunduklarını ortaya çıkaran günlük ile ilgili sessizlik sürüyor. Günlükte ismi geçen kişiler konu ile ilgili konuşmazken, sadece Cumhurbaşkanı Sezer “bu konuları askerle konuşmam” diyerek demokratik bir tavır ortaya koydu.

Milliyet, iyibilgi



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs