En Sıcak Konular

Resmi ilanlar, renkli sayfalara taşınıyor

13 Ağustos 2010 12:21 tsi
Cumhuriyet'in ilk yıllarından bu yana gazetelerin siyah beyaz sayfalarında yayınlanan resmi ilanlar artık renkleniyor. İlanlar, artık renkli sayfalara taşınabilecek.

Basın İlan Kurumu, 49 yıldan bu yana aracılık ettiği resmi ilanların artık renkli yayınlanmasına karar verdi. İlk uygulamayı Posta gazetesi gerçekleştirdi. Gazete, Basın İlan Kurumu'ndan aldığı resmi ilanları dünkü sayısında renkli olarak yayınladı. Gazetenin 20. ve 30. sayfalarında yer alan icra, mahkeme ve üniversitelerin resmi ilanları siyah beyaz yerine kırmızı çerçeveyle yayınlandı. İlanların başlık kısımları kırmızı zemin üzerine beyaz (dişi) karakterlerle yazıldı. Bir ilan metninde ise tamamen lacivert renkler kullanıldı. Bugüne kadar gazetelerin siyah beyaz sayfalarında yayınlanan resmi ilanlar ilk kez renkli sayfalara taşınmış oldu. Resmi ilanlar, ilk kez renkli reklamlarla aynı sayfada yer aldı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Yeni uygulamamız sayesinde ilanlarımızı, siyah beyaz sayfalardan çıkararak gazetelerin daha çok ilgi gören renkli sayfalarına taşımayı hedefliyoruz. Böylece hem gazetelerin sayfalarını rahatlatmış olacağız hem de tasarımcılara daha kolay hareket etme imkanı vermiş olacağız. Daha düne kadar resmi ilanların yer aldığı sayfalara renkli fotoğraflı haber veya reklam kullanma imkanı yoktu. Bu uygulamayla bu sınırlamayı kaldırmış olduk. Birçok kişiyi ve kurumu yakından ilgilendiren ilanlarımız yeni uygulamalarla daha görünür hale gelecek. Renkli sayfalarda yer alacak ilanlarımızın okurların da ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda bizim ilanlarımız, dikkatli gazeteciler için de iyi bir haber kaynağı. Resmi ilanlarımıza ilanın aslını bozmadan görsel içerik de katılabilir. Gazetelerin görsel yönetmenlerinden, sayfa editörlerinden, sayfa sekreterlerinden gelecek renkli ve yaratıcı fikirlere açığız."

cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs