En Sıcak Konular

Hamza Yerlikaya: Pekin'e kadar minderdeyim

0 0 0000 00:00 tsi
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Hamza Yerlikaya, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na kadar güreşmeye devam edeceğini, sonrası için için ise herhangi bir planı olmadığını söyledi.

“Asrın Güreşçisi” unvanına sahip milli güreşçi Hamza Yerlikaya, kendi adının çok kez spekülasyonlara karıştırılmak istendiğini söyledi. Avrupa Şampiyonluğu'nu 7 kez, Dünya Şampiyonuluğu'nu 3 kez ve Olimpiyat Şampiyonluğu'nu da 2 kez kazanarak büyük başarılara imza atan Hamza Yerlikaya, camia içinde kendisiyle rekabet içinde olmak isteyen sporcular bulunduğunu kaydederken, “Rekabetin olduğu yerde başarı olur, ancak işin tuhaf yanı sıkletlerin ve kategorilerin farklı olması. Bunu tam rekabet olarak değil, kişisel olarak yorumluyorum” dedi.

Bu tür olayların spor içinde her zaman olduğunu kaydeden Hamza Yerlikaya, ”Bunlar insanın tabiatında olan şeyler. Akıllının ayıp saydığıyla ahmak övünürmüş. Bizim hakkımızda ufak tefek spekülasyonlar yapmak isteyenler var. Kendileri kapı arkasından söyleyip, başkalarının vasıtasıyla bunu yapmak isteyenler var. Ben 1991 yılından beri dünya minderlerindeyim. Çok insanlar, sözler, kaoslar geçti. Beni kaosun içine sokmak isteyenlerin bugün yarısı mezarda, yarısı da evinde oturuyor. Ama ben hala dimdik ülkem için, milletim için mücadele etmeye devam ediyorum” diye konuştu.

"PEKİN'E KADAR MİNDERDEYİM"

Hamza Yerlikaya, kariyerini ne kadar daha sürdüreceğiyle ilgili olarak, sporu bıraktıktan sonra geri dönmenin imkansız olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na kadar devam etmeyi düşünüyorum. Ondan sonrası için ise ne desem yalan olur. Çünkü sporda bıraktın mı sonradan geri dönmek ve başarılı olman çok zor. Sporu bıraktıktan sonra her şey olabilirim ama bu işin bir yaşı var. O yaş süresi geçtikten sonra bu işi yapamam. Elimde imkan varken olabileceğimin en güzeli olmalıyım.”

Takım olarak 2006 yılında Grekoromen Dünya Şampiyonu olduklarını da hatırlatan Yerlikaya, güreşin geleceğini belirlemede çok önemli bir virajda olduklarını kaydederek, “Güreş nereye endekslenmiş bunlar çok önemli. Geçen sene biz takım olarak Dünya Şampiyonu olduk. Önümüzde de Avrupa Şampiyonası var. Kişilere mi bağlı gidiyor, yoksa camia olarak bir yükseliş mi var. Bunlara bakmak lazım. Bazı şeyleri iyi değerlendirmek lazım. Bu çok önemli” ifadesini kullandı.

Kendisine siyasi partilerden teklifler geldiğini ve bunları da normal karşıladığını anlatan Yerlikaya, “Partisi olmadan bizim tüm siyasilerle diyaloglarımız vardır. Teklif gelmemesi zaten normal olmaz. Ben siyasette yer alırım veya almam, zaten siyasetten anlamam. Benim işim ve hayat prensibim spor. Siyasetten de uzak durmamak lazım” dedi.


hürriyet



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs