En Sıcak Konular

Referanduma destek için 16 dönümlük tarlasına 'evet' yazdı

13 Ağustos 2010 11:12 tsi
"Bu anayasa, çiftçinin işine yarıyor mu?" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap, Samsunlu çiftçiden geldi.

Alaçam ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Uçar, referandumda anayasa değişikliğine destek vermek için 16 dönümlük tarlasının ortasına traktörüyle "EVET" yazdı. Yazının görenlerin ilgisini çektiğini ifade eden çiftçi Mehmet Uçar, Hayır diyenlere de mesaj gönderdi; Hayır diyenler gelsinler, 'evet'i tarlada görsün."
 
12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin propoganda çalışmaları sürüyor. Hükümet, değişikliğin Türkiye'nin çağdaş, demokratik ve hukuk devleti olma hedefine büyük katkı yapacağını savunurken, muhalefet ise 'hayır' mitingleri düzenlemeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mitinglerinde sıklıkla kullandığı 'Bu anayasa, halkın, işçinin, çiftçinin, memurun? işine yarıyor mu?' şeklindeki yorumuna Alaçam ilçesinin Karahüseyinli köyünde çiftçilik yapan Mehmet Uçar'dan ilginç bir cevap geldi. Traktörü ile 16 dönümlük tarlasına "evet" yazan 40 yıllık çiftçi, halkın ileriye yönelik özgür bir anayasaya kavuşmasına destek vermek için böyle bir yöntem bulduğunu belirtti.

'Evet' yazılı gömleği ve şapkasıyla anayasa değişikliğine verdiği desteğin mührünü tarlasına atan 61 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Uçar, darbe anayasası ile yönetilen bir ülke olmamak için elini vicdanına koyan herkese 12 Eylül'de "evet" deme çağrısında bulundu. Referandumun çok güzel şeylere vesile olacağını dile getiren Uçar, "Sabahleyin kalktığımda içime böyle bir his doğdu. Okulumuzun yanında şu şebekesi açılışı vardı. Oraya milletvekilimizin geleceğini duyduğumuz için halkın da 'evet' demek için gayret gösterdiklerinin bir önceliği olsun diye tarlamın komplesine 'Evet' yazdım. Altına da mührünü bastım." dedi.
 
cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,470 µs