perde arkası | " /> perde arkası | "/>

En Sıcak Konular

Hatay'da yaşanaların perde arkası

13 Ağustos 2010 08:13 tsi
Hatay'da yaşanaların perde arkası Hatay-Dörtyol'da 4 polisin şehit edilmesiyle başlayan şiddet olaylarının üzerindeki sır perdesi aralanıyor.

Hatay-Dörtyol'da yaşananlar, istihbarat raporlarıyla örtüşüyor  
 
Hain saldırının ardından yaşanan olayların akışı, Başbakan'a sunulan istihbarat raporunda işaret edilen 'çatışmalar bölgeye yayılmak isteniyor' ifadesini doğruluyor. Edinilen bilgilere göre, etnik çatışma planlayan provokatörler, Hatay'ın diğer ilçelerini de hedef aldı. Dörtyol'da olaylar sürerken, Erzin'de de bir grup, BDP binasına molotof attı. Polisin, molotofkokteyli attığını belirlediği dört kişiyi kısa sürede yakalaması muhtemel olayları önledi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısı ve ardından provokatörlerin devreye girmesi ile birlikte yaşanan şiddet olaylarının üzerindeki sır perdesi hâlâ aralanamadı. Olaylarla ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Edinilen bilgiye göre, Dörtyol'da olayların sürdüğü sırada ilçeye sadece 15 km mesafede bulunan Erzin'de de benzer olayların çıkması için girişimde bulunulmuş. Erzin'de, çatışma yeri olarak Doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Bahçelievler Mahallesi seçilmiş. Bu mahallede bulunan BDP ilçe binasına iki adet molotofkokteyli atılmış. Olayları planlayanlar, Dörtyol'da gerginliğin devam etmesi ve polis ekiplerinin oraya kaydırılması nedeniyle Erzin'de güvenlik zafiyeti doğacağını düşünerek burada çatışmayı daha rahat çıkartacaklarını düşünmüş. Saldırının ardından hemen harekete geçen Erzin Emniyeti'ne bağlı ekipler, kısa sürede molotofkokteylini attığı belirtilen dört genci yakaladı. Saldırı ilçede gerginlik meydana getirmemesi için emniyet tarafından gizli tutuldu. Molotof atan gençlerin, ifadelerinde, Dörtyol'da 4 polis memurunun şehit edildiği saldırıya tepkilerini göstermek için eylem yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan, Dörtyol'daki şiddet olayları ile ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şu ana kadar onlarca kişi gözaltına alındı, bunlardan 11'i tutuklandı. Bu şahısların sorgulanması sonrası emniyet ilginç bilgilere ulaştı. Edinilen bilgiye göre yağma olayları meydana gelmeden önce Doğu kökenli vatandaşlara ait işyerleri tespit edilerek gruplara zimmetlenmiş.

İlçedeki saldırıyı inceleyen istihbaratçıların İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundukları raporlar da bu bilgileri doğruluyor. Emniyetçi terör uzmanları, polislere yapılan saldırıyı çok profesyonel olarak değerlendirirken, saldırıyı Gaffar Okkan olayına benzetmişlerdi. Aynı uzmanlar, Dörtyol ve çevresindeki diğer ilçelerde de Sivas, Çorum, Maraş katliamları gibi kanlı bir senaryonun hayata geçirilmek istendiği tespitini yapıyor. Olayın bir PKK saldırısı olmadığını terör uzmanları başından beri ifade ediyor.

zaman

 

 



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs