En Sıcak Konular

Türkiye Kırgızistan'a Polis gönderiyor

12 Ağustos 2010 20:52 tsi
Türkiye, geçtiğimiz haziran ayında etnik çatışmaların yaşandığı ve 380'e yakın kişinin hayatını kaybettiği Kırgızistan'a polis gücü gönderiyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kanalıyla Kırgızistan'a gönderilecek polis gücünün içinde 15 Türk polisin yer alacağı bildirildi.

Kırgızistan basınında yer alan ve cumhurbaşkanlığı basın merkezine dayandırılan haberde Kırgızistan'da gönderilecek polis gücüne en fazla katılımın Türkiye'den olduğu belirtildi.
İlk etapta 52 kişiden oluşması beklenen silahsız polis gücünün misyonunun ülkenin güneyinde barışı tesis etmek ve yerel güvenlik güçlerini eğitmek olacağı belirtiliyor. Ülkeye ne zaman geleceği henüz netleşmeyen polis gücünün yaklaşık 5 ay bu ülkede kalması planlanıyor.

Türkiye'den sonra görev alacak polis gücüne Sırbistan 10 ve Rusya ise 7 personelle katkıda bulunacak. Polis gücüne eleman takviyesinde bulunacak diğer ülkeler arasında ise Litvanya, İsviçre, Bulgaristan, Slovakya ve Fransa bulunuyor.

Kazakistan'ın başkanlık ettiği AGİT, Kırgızistan'ın güneyinde 10 Haziran'da başlayan ve 500 bin dolayında insanın yerinden olmasına ve 380'e yakının da ölmesine neden olan etnik çatışmalar üzerine bu ülkeye polis gücünün konuşlandırılmasına karar vermişti.

Öte yandan ülkeye yabancı polis gücünün gelmesini istemeyen bazı gruplar ise karşı gösterilerde bulunuyor. Eylemciler, yabancı polisin gelmesinin mevcut iktidarın ülkeyi yönetmede aciz ve yetersiz kaldığı anlamına geldiğini ve bunu beceremeyen yönetimin ise istifa etmesi gerektiğini savunuyor.

cha



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs