En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: 'Sert konuşuyorsun diyorlar'

12 Ağustos 2010 18:43 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu Anayasa Değişikliği kul hakkı yiyenlerin yargıdan kaçmasına imkan verdiğini, buna izin vermiyeceklerini belirterek, "'Sen sert konuşuyorsun' diyorlar, ne yapıyım kul hakkı yiyenlere 'yemeye devam edin mi diyeyi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde, halka seslenen Kılıçdaroğlu, hükümetin sürekli 'Türkiye'yi büyütüyoruz, dünyanın sayılı ekonomisi haline getiriyoruz' dediğini kaydederek, "Ama Kırıkkale'de hüzün var, göç var, 103 bin kişi buradan göç etti. Eğer bir yerden 103 bin kişi göç etmişse,Kırıkkalelinin bunu sorması lazım, 'Madem Türkiye çok gelişmişti, neden göç etti' diye sor. Kırıkkale'de ünlü markalar, büyük fabrikalar bulunuyordu. Ama hepsi kapandı. 'Recep Bey, bu Kırıkkale'yi neden bu hale getirdin' diye sormayacak mısınız? Ben size bunu sorun diye geldim" diye konuştu.

Bir ülkede yargının siyasallaşması durumunda o ülkede sağlıklı demokrasiden bahsedilemeyeceğini, Türkiye'de yargının bağımsız olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu Anayasa Değişikliği memurun, işçinin, emeklinin, sanayicinin, çiftçinin, esnafın sorununu çözüyor mu? Bu Anayasa Değişikliği kimin derdini çözüyor? Bu değişiklik, kul hakkı yiyenlerin yargıdan kaçmasına imkan veriyor. Buna izin vermeyeceğiz. Şimdi bana 'sen sert konuşuyorsun' diyorlar. Ne yapayım, kul hakkı yiyenlere 'Yemeye devam edin' mi diyeyim? Yoksulluk yap 'evet', hırsızlık yap 'evet' birinin buna 'dur' demesi lazım. Bunu halk diyecek, siz diyeceksiniz" dedi.

BAŞBAKAN'A ŞİRKET SORUSU

Hükümetin sürekli 'Türkiye'yi büyütüyoruz, Türkiye'nin dünyada ilk 20 ekonomi içinde' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Ama 11 aydır belediyeden hakkını alamayan işçilerin durumuna ne diyeceğiz? Peki bu nasıl gelişme, nasıl büyüme, sormazlar mı adama? Bu Hükümetin bir ayıbı daha var; emeklileri bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı yaptılar. 3 Mart 2004'te Sayın Başbakan yaptığı bir röportajda 'Aldığım aylıkla geçinemiyorum, onun için şirket kurdum' diyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan, Başbakanlık koltuğunda otururken şirket kurmuştur. Sen dolmuş parası, taksi parası, metro, otobüs, helikopter, uçak parası vermezsin. Peki sen 13-14 bin liraya geçinemiyorsun da Kırıkkale'deki emekli nasıl 500-600 liraya geçinsin, sende vicdan yok mu? Bunları söylediğimde bana kızıyorlar. Emeklinin derdini dile getirmek suç mu? Suçsa ben bu suçu işliyorum."

EMEKLİ İNTİBAK YASASI

CHP lideri, hükümete sık sık 'Emeklilerin intibak yasasını çıkarma' teklifi götürdüklerini ancak hükümetin buna yanaşmadığını ileri sürerek, "Memur Kemal'in, işçi Kemal'in, çiftçi Kemal'in, esnaf Kemal'in sözü; intibak yasası çıkacak. Halkın iktidarında bunu yapacağız. Bizim siyaset anlayışımızda talana, hırsızlığa, kul hakkı yemeye yer yoktur. Hazreti Ömer adaletiyle çalışacağız. Yapacaklarımızı anlattığımızda, hükümetin 'bunun reçetesi nerede, bize de söyle' diyor. 8 yıldır bu ülkede başbakansın. Reçeten yoksa ne işin var orada? Zaten Recep Bey'in yazdığı reçetenin sonuçları ortada. Gelsin görsün Kırıkkale'de. 11 aydır işçinin emeğinin karşılığını vermeyeceksin, sonra ramazan diye yardım dağıtacaksın. Önce sen işçinin emeğinin karşılığını ver" şeklinde konuştu.

İktidarlarında sağlık sigortası çıkararak yoksulun onurunu da koruyacaklarını sözünü veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kırıkkale halkından destek istemeye geldiğini, "Yoksulluğun olmadığı, güzel ve onurlu Türkiye'yi kurmak için sizlere ihtiyacım var. Oy verin, Türkiye'nin kaderini değiştirelim" diyerek sözlerini tamamladı.

hürriyet



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,605 µs