En Sıcak Konular

İmamlara siyasete bulaşmayın uyarısı

12 Ağustos 2010 16:28 tsi
Diyanet, referandum süreci boyunca vaazlarda hiçbir şekilde siyaset yapılmamasını, ima yoluyla da olsa herhangi bir siyasi parti, kişi ve zümrenin lehine ve aleyhine olabilecek konuşmalar yapılmaması talimatı verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, referandum dolayısıyla 81 il müftülüğü, eğitim merkezi müdürlükleriyle din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine referandum ile ilgili yasakları hatırlatan genelge gönderdi.

Halkoylaması sürecinde her kademedeki personelin sorumluluk ve görev anlayışı içerisinde her türlü siyasi görüş ve düşünüşün üstünde kalmasını isteyen Bardakoğlu, başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek veya tarafsızlığı konusunda şüphe yaratacak her türlü söz ve hareketten kaçınılacağı yönündeki inancını ifade etti.

Genelgeye göre, müftülük hizmet binalarında, cami ve Kur'an kurslarında, buraların bitişiğinde altında veya müştemilatı sayılan yerlerde bulunan imalathane dükkan veya boş işyeri gibi mekanlarda her ne ad altında olursa olsun hiçbir halkoylaması çalışması yapılmaması, parti ve halkoylaması büroları açılmaması ya da afiş veya bayraklarla süslenmemesi konusunda ilgili dernek ve vakıf yöneticileri veya kiracılar uyarılarak, bu tür faaliyetler önlenecek.

Yetkisiz ve sorumsuz kişilere vaaz ettirilmeyecek, vaaz ve hutbelerde dini ve milli bütünlüğü pekiştirecek konulara ağırlık verilecek. Vaazlarda hiçbir şekilde siyaset yapılmayacak, iç ve dış politika konularına girilmeyecek, ima yoluyla da olsa herhangi bir siyasi parti, kişi ve zümrenin lehine ve aleyhine olabilecek konuşmalardan, yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verebilecek davranışlardan sakınılacak.

Kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış memur ve hizmetliler halk oylamasında tarafsız kalmaya özen gösterecek, siyasi partilerden her ne nam ve ad altında olursa olsun bağış ve yardımda bulunmayacak.

Hiçbir siyasi faaliyete katılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına ait hiçbir araç ve gereç bu amaçla kullanılmayacak, gerek başkanlık gerek vakıf personeli el ilanı dağıtmayacak.

-PROPAGANDA GEZİLERİNE HİÇBİR PERSONEL KATILMAYACAK-

Halkoylaması propagandasının başlangıcı olan 5 Eylül'den itibaren 13 Eylül'e kadar yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla açılış ve temel atma dahil herhangi bir tören tertiplenmeyecek, konuşma yapılmayacak, demeç verilmeyecek ve bu iş ve hizmetler hakkında hiçbir araçla yayın yapılmayacak.

Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, siyasi partilerin il temsilcilerinin halkoylaması propagandası ile ilgili yapacakları gezilere hiçbir personel katılmayacak.

Bu süre içinde denetimler sıklaştırılacak ve bu denetimlerde müftüler de bizzat yer alacak.



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs