En Sıcak Konular

Levent Ersöz hiddetlendi!

12 Ağustos 2010 14:30 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon davasını bugünkü duruşmasında Levent Ersöz'ün çapraz sorgusu yapıldı.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven isimli darbe planlarını ilk kez Nokta dergisinde gördüğünü söyledi. Ersöz, "Bu planlar kesinlikle Jandarma Genel Komutanlığı'nda hazırlanmadı, darbenin 'd'si yoktur. Darbecilik 'namussuzluk' demektir. Ne terörist, ne de darbecilik suçlamasını kabul etmiyorum." dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, "Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven isimli bu darbe planlarını incelediniz mi?" sorusuna Ersöz, bunları ilk kez Nokta dergisinde gördüğünü ama bu belgeleri incelemediğini söyledi. Görev yaptığı şubenin olaylarla ilgisi olmadığını öne süren Ersöz, "Bu planlar kesinlikle Jandarma Genel Komutanlığı'nda hazırlanmadı. Darbenin 'd'si yoktur. Darbecilik 'namussuzluk' demektir. Ne terörist ne de darbecilik suçlamasını kabul etmiyorum." diye konuştu. Bu sözleri hiddetli ve elindeki kalemi masaya vurarak tekrarlayan Ersöz, mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün tarafından sakin olması yönünde uyarıldı.

Aracında bulunan ve diğer sanıklarla sadece telefon çaldırması yoluyla mesajlaştıklarına ilişkin bir not bulunduğunun hatırlatılması üzerine Ersöz, bu sistemi ailesiyle yaptığı görüşmelerde kullandığını söyledi. Bir kez çaldırdığında 'ben iyiyim siz nasılsınız?' anlamı taşıdığını ifada eden Ersöz, "2 kez çaldırdığımda 'ara', 3 kez çaldırdığımda 'acil ara' gibi anlamları olan bir sistemdi." cevabını verdi.

2006 yılında Ankara'da Liman lokantasında Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Yargıtay Savcısı Mehmet Şenay ile emekli Binbaşı İlhan Özcan'ın da katıldığı yemeğin nezaket amacıyla düzenlendiğini ileri süren Ersöz, "İki saygın yargı mensubu ile birlikte yemek yemenin suç olduğunu bilmiyordum." ifadesini kullanmıştı. Daha önce de Beşiktaş'ta bulunan bazı savcı ve hakimlerle bazı emniyet mensuplarının katıldığı bir yemeğe ilişkin fotoğraflar internetten yayınlanmış, bu nedenle savcılar hakkında birçok sanık ve avukat tarafından tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla suç duyurusu ve redd-i hakim taleplerinde bulunulmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kadir Aksu'ya ait soyağaçlarının Atatürkçü Düşünce Derneğinde bulunmasıyla ilgili bilgisi sorulan Ersöz, "Her şeyden önce biz askeriz, istihbaratçıyız. Ne benden önce ne de benim dönemimde farklı olmuştur, Ne de sonraki dönemlerde farklı olacaktır. Türk bayrağına elimi koyup yemin ederek TSK'ya girdim. Yeminimi de asla bozmadım." cevabını verdi.

(CİHAN)



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs