En Sıcak Konular

KPSS birincisi hayalini açıkladı

12 Ağustos 2010 14:19 tsi
100 tam puan alarak birinci olan FEM Akademi Dershaneleri öğrencisi Gamze Tembel Eser, hedefini açıkladı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 100 tam puan alarak birinci olan FEM Akademi Dershaneleri öğrencisi Gamze Tembel Eser, birinci olmasında dershanesinin ve öğretmenlerinin çok etkili olduğunu söyledi. FEM Dershaneleri Taksim Şubesi'nde açıklama yapan Eser, Gıda Mühendisi olduğunu ve bundan sonraki hedefinin Tarım Bakanlığı'nda çalışmak olduğunu ifade etti.
Kamu kuruluşlarındaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik kadroları için lisans düzeyinde yapılan KPSS sınavında 100 tam puan alarak birinci olan FEM Akademi Dershaneleri öğrencisi Gamze Tembel Eser, Tarım Bakanlığı'nda çalışmak istediğini söyledi. FEM Dershaneleri Taksim Şubesi'nde açıklama yapan Eser, 2003 yılında Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu ve 7 yıldır özel sektörde çalıştığını söyledi. Bu sene dördüncü kez KPSS'ye girdiğini belirten Eser, "Bu seneki KPSS'ye hazırlanmak için geçen sene Ağustos ayında FEM Dersanesi'ne kaydoldum. Dersanenin birinci yılı olmasına rağmen ÖSS'deki başarılarından dolayı çok başarılı olacağını düşündüğüm için kayıt yaptırdım. Eylül ayında dersler başladı, ben o zamana kadar zaten çalışıyordum. Ocak ayında işten ayrıldım. Ocak ayından beri dershaneye gidip geliyorum. Hocaların derslerine istediğim sınıfta girebiliyorum. Tekrar derslerine de giriyorum. Evde de yoğun bir şekilde çalıştım. Eşimin, annemin, babamın ve ailemin destekleriyle, moral motivasyonları çok oldu. Zaten çalışmaya başladığım zamandan beri eşim 'senden derece bekliyorum' diyerek yüksek bir şekilde motive etti." dedi.

Başarısında hocalarının önemine değinen Eser şöyle konuştu: "Beni rahatlatan bir konu da şu oldu. Daha önce de dershanelere gitmiştim. Burada istediğim zaman gelip hocalarıma soru sorabiliyorum. Bire bir ofis programları var. Takıldığım konularda hocalarımdan randevu alıp gelip çalışıyorum. Özellikle sınavdan bir hafta önce toplu konuları tekrar yaptılar. O bende çok faydalı oldu. Bu şekilde bir çalışmam oldu."

Bundan sonraki hedefiyle ilgili soruya ise Eser şöyle cevap verdi: "Ben Gıda Mühendisiyim. Tarım Bakanlığı'nda çalışmak istiyorum. Florya Labaratuvarında araştırma yapmak istiyorum."

10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS'ye toplam 1 milyon 370 bin 565 aday katılmıştı.

CİHAN



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs