En Sıcak Konular

Levent Ersöz duruşma sırasında fenalaştı

12 Ağustos 2010 12:07 tsi
EMEKLİ Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası’nın 72. duruşması başladı.

Duruşmada, emekli Tuğgeneral Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Levent Ersöz’ün, tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirurji Servisi'ndeki odasından, Silivri'de bulunan duruşma salonuna videokonferans yöntemiyle bağlanarak yapılan sorgusuna devam edildi. Aralarında Cumhuriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 36’sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Dönmez, Oğuz Bulut, İbrahim Özcan, Ersin Gönenci ve Muzaffer Öztürk katılmadı. Tutuksuz sanıklardan ise Orgeneral Hurşit Tolon duruşmada hazır bulundu.

ERSÖZ RAHATSIZLANINCA ARA VERİLDİ

Ersöz'ün avukatı Zeki Aksoy söz alarak iddianamede bazı maddi hataların olduğunu savunarak bu hatalara ilişkin taleplerde bulundu. Avukat Aksoy'un konuşması sırasında Levent Ersöz'e oksijen maskesi takıldığı görüldü. Ardından Ersöz'ün yanında bulunan naip hakim Hüsnü Çalmuk, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ü, Ersöz'ün rahatsızlandığını ve ara verilmesi gerektiğini belirtti.

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağlık durumunun duruşma salonuna gelmeye elverişli olmaması nedeniyle 28 Nisan'da alınan ara karar gereği tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki odasından videokonferans yöntemiyle savunmasının alınmasına karar verilmişti. Savunması tamamlanan Ersöz’ün bugün çapraz sorgusuna geçilmesi bekleniyor.
 
hurriyet



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs