En Sıcak Konular

Gürsel Tekin: Dirilerle uğraş!

11 Ağustos 2010 21:23 tsi
CHP MYK üyesi Tekin, referandum çalışmaları için ilk durağı olan Tekirdağ'da Başbakan'a seslendi...

Cumhuriyet Halk Partisi MYK üyesi Gürsel Tekin, bölgesine referandum çalışmaları için çıktı. İlk durağı Tekirdağ'da partisinin il binasında basın açıklaması yapan Tekin, "Başbakan ölülerle uğraşmasın, dirilerle uğraşsın. Bıraksın Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü, Menderes'i, Özal'ı. Gelsin dirilerin derdine çare bulsun" dedi. Tekin'e Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü de eşlik etti.

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, referandum çalışmalı için startı Tekirdağ'dan verdi. Tekin, Tekirdağ'da partisinin ili binasında yaptığı basın toplantısında iktidara yüklendi. Başbakan'ın anayasa taslağı hazırlanırken hiç bir şekilde muhalefete sormadığına dikkat çeken Tekin, "Bu iktidarın özgürlükçü bir anayasa yaptığını kimse iddia edemez. Helale haram kattılar. Biz dedik ki, 'gelin 23 maddeyi birlikte yapalım' ama onlar ne yaptı. Gittiler bu üç maddeyi de soktular. İnadına yaptılar. Helale haram kattılar" dedi.

KILIÇDAROĞLU KİMYALARINI BOZDU
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmesine değinen Gürsel Tekin, "Bakın sadece Başbakan değil, AK Partili belediye başkanları ve milletvekilleri de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile uğraşıyorlar. Kılıçdaroğlu bunların hepsinin kimyasını bozdu" diye konuştu.

DİRİLERLE UĞRAŞ
Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokrasi konusunda Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın sicili bozuk. Bakın 8 yıldr ülkenin tüm kurumları ile kavga eden bir başbakan göreceksiniz. Danıştay'dan ne istiyorsun da onunla kavga ediyorsun. Danıştay, senin usulüne uygun olmayan dosyalarını geri çeviriyor ve inceliyor. Buna niye kızıyorsun. Geçtiğimiz hafta Karadeniz'deydik. Orada işler vahim. Baca tütmüyor. Sen bunlarla uğraş, bırak Danıştayı felan. Devletin hukukuna herkes saygı gösterecek.Bakın YÖK'de artık sorun yok. Neden? Çünkü artık onların dediği gibi hareket ediyor. Yani kendi keyiflerince olacaksın aksi takdirde sorunlu oluyorsun."

GÜVEN OYLAMASINA DÖNÜŞECEK
12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandumun bir anlamda AK Parti İktidarının güvenoylamasına dönüşeceğini savunan Tekin, "Başbakan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kullanarak referandum için propaganda yapıyor. TRT'yi de keyfi davranmaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Benim elimdeki elektrik faturasından TRT payı kesiliyor. Yani TRT milletin parasıyla yayın yapıyor. O zaman milletin istediği gibi yayın yapacak" dedi. Tekin, konuşmasının son bölümünde yine iktidara yüklenerek, "Dinar ile dirhem arasındaki ilişkilerini sorgulayacağız. İktidara geldiğimizde ilk olarak bu ilişkiler ortaya çıkacak ve yargılanacaklar" diye konuştu.

haberturk

 

 



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs