En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Hesap sormak için 'hayır' diyeceğiz

11 Ağustos 2010 20:22 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rant düzenini yıkıp halk düzenini kuracaklarını söyledi.

Anayasa değişikliğiyle toplumun hiçbir kesiminin sorunlarının çözülmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Anayasa kimin sorunu çözüyor bu anayasa Recep beyin Yüce Divan sorununu çözüyor. Kul hakkı yiyenlerden hesap sorulsun diyor musunuz o zaman bu anayasaya 'hayır' diyeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu,referandum mitinglerinin 39'uncusu Nevşehir'de düzenledi. Miting alanına "Başbakan Kemal" sloganları ile gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 12 Eylül'de yapılacak referanduma hayır oyu vermeleri çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mücadelelerinin bir tek çocuğun yatağa aç yatmaması için olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Bizi biraraya getiren bir umut var, o da aydınlık Türkiye'yi kurmak,coğrafyada bir tek çocuğun bile aç yatağa girmemesini sağlamak,kul hakkı yiyenlerden hesap sormaktır.Bunu sağlamak için geldik,hiç endişeniz olmasın,bize güç,yetki ve destek verirseniz alın terini sömürenlere,kul hakkı yiyenlere hesap sormak benim boynumun borcu olsun. AK Parti iktidarının 8 yıllık icraatının özeti burada bulunan bir pankartta görünüyor. 'Durmak yok,satışa devam AKP Emlak Ofisi." diye konuştu.

Başbakan'ın anayasa konusunda samimi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Bey'in AK Parti Genel Başkanıyken 2002 Milletvekili genel seçimleri öncesinde,farklı bir düşünce,şimdi farklı bir düşünce içerisinde olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu "Recep Bey miting düzenlediği Nevşehir'de 21 Ekim 2002 tarihinde diyor ki 'Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz,diğer taraftan dokunulmazlık zırhına bürüneceksiniz.Olmaz böyle şey, Beyannamemizin 16. sayfasına bak. Dokunulmazlık ile ilgili ne söylediğimizi göreceksiniz.' Sonra açtım AKP proğramının 16. sayfasına baktım. Bakın ne yazıyor "Milletvekilleri ve bakanların yargılanmaları önündeki engeller kaldırılacaktır.Dokunulmazlık kamu görevlilerinin yargılanabilirlikleri ile ele alınacak ve milletvekillerinin dokunulmazlıkları kürsüdeki konuşmaları ile sınırlanacaktır." Yani 2002 de buraya gelip biz dokunulmazlıkları kaldıracağız,bakanların yargılanmaları önündeki engelleri kaldıracağız diye size söz verdiler.Şimdi anayasa değişikliği geldi Burada dokunulmazlıkları kaldıran bir hüküm var mı ?.Yok. Şimdi ben size soruyorum. Bir adam,bir başbakan verdiği sözü tutmazsa,TV ekranlarında söylediği sözlerin arkasında durmaz ise,o başbakana ne yapmak lazım,güzel bir afiş vardı; Bir At kadar olamadık. Önünüze 12 Eylül geliyor. Sözünü tutmayan bir başbakana hesap soracak mısınız ,dersini verecek misiniz?Ya söz verirsin adam gibi yiğit gibi arkasında durursun ya da söz vermezsin. O zaman millete düşen sözü verip tutmayanı sandığa gömmektir.Sandığa gömmeye söz veriyormusunuz ? " ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu " Tek beklentim var,halkımı umut olarak görüyorum.Aydınlanmış, çıkarlarını düşünen halk,Türkiye'yi düşünen, ulusal çıkarları düşünen halk benim halkımdır.O halk ne derse onun emrinde olurum."dedi.

Gerçekleştirilecek anayasa değişikliğinin toplumun önemli bir bölümünün sorununu çözmeyeceğini ve bu nedenlere dayalı olarak referandumda 'hayır' oyu kullanacaklarını vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği,emeklinin sorununu ,memurun sorunu ,işçinin ,sanayicinin,çiftçinin sorunu çözüyor mu? Dikkat edin toplumun her kesimini saydım,hiç birinin de sorunun çözmüyor.Kimin sorunu çözüyor, bu anayasa Recep beyin Yüce Divan sorununu çözüyor.Kul hakkı yiyenlerden hesap sorulsun diyor musunuz o zaman bu anayasaya hayır diyeceğiz. Ramazan ayında,manevi duygularının en güçlü olduğu bir aydayız.Kul hakkı yiyenlerin ne olduğunu siz benden daha iyi bilirsiniz,kul hakkı yiyip yolsuzluk yapan,köşeyi dönen,sırtına vatandaşa döneceksin,vatandaşın alın terini görmeyeceksin yeri geldiği zaman da aşağılayıp,sana derdini anlatmaya çalıştığı zamanda 'Al ananı da git' diyeceksin.Burada dersini vereceğiz mutlaka.Biz göğdesini silkeliyoruz,siz dallarını sallayın,yere düşünceye kadar sallayacağız,bunlar meyvesiz ağaç,bunlar vatandaşa hiçbir şey vermez." diye konuştu.


Kılıçdaroğlu,miting sonrasında Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi ile turistik Ürgüp ve Avanos ilçelerinde de konuşma yaptığı CHP otobüsü ile gövde gösterisi yaparak sokaklarda halkı selamladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,geceyi Nevşehir'de geçirdikten sonda yarın da Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine giderek burada vatandaşlara seslenecek.

 
cihan



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs