En Sıcak Konular

Polisi öldüren saldırgan, astsubayı da yaraladı

11 Ağustos 2010 19:39 tsi
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, dün Çumra ilçesinde şehit edilen polisin katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Vali Doğan, olayın terör olayı olmadığını, şahsi meseleden kaynaklandığını ifade etti.

Çumra ilçesinde, radar uygulaması yapan polisi vurarak şehit eden şüpheli Hakan D. yakalandı. Olayın ardından Konya genelinde geniş çaplı bir çalışma başlatan polis ve jandarma, şüpheli Hakan D.'yi Çumra ilçesine bağlı Kuzucu beldesinde yakaladı.

AMCASININ EVİNDE SAKLANDI

Polisi şehit ettikten sonra motosikletle kaçan Hakan D.'nin kaçabileceği güzergahlarda önlem alan polis, Çumra ilçesine bağlı Kuzucu beldesinde amcası olduğunu belirledi. Jandarma ile işbirliği yapan emniyet güçleri, şüphelinin daha önce bir suçtan dolayı hapis yatan amcasının evine gitti. Teslim olması yönünde yapılan çağrıları dikkate almayan şüpheli kaçmaya başladı. Jandarma ekipleri, Hakan D.'nin kaçtığı motosiklete çarparak yere düşürdü. Buna rağmen teslim olmamakta direnen ve jandarmaya ateş açan şüpheli, bir Astsubay başçavuşu silahla yaraladı. Jandarma ekipleri zanlıyı ayaklarından vurarak etkisiz hale getirdi.

YARALI ASTSUBAYIN DURUMU İYİ

Öte yandan, teslim olması yönünde uyarıda bulunan jandarma ekiplerine ateş açan şüpheli bir astsubay başçavuşu yaraladı. Dinek Kasabası Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Yüksel Durmuşcan, isabet eden iki kurşunla yaralandı.

Yaralı Astsubay Başçavuş Durmuşcan, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışma sırasında yaralanan şüpheli Hakan D.'ye (21) ilk müdahalesi Çumra Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Şüpheli, daha sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

VALİ DOĞAN: TERÖR OLAYI DEĞİL ŞAHSİ MESELE

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, gelen ihbarlar doğrultusunda Çumra bölgesinde jandarmanın 15 ayrı ekiple çalışma başlattığını söyledi. Emniyetin, şüphelinin Kuzucu Köyü'nde kaldığını belirlediğini ifade eden Vali Doğan, jandarma ile işbirliği halinde operasyon yapıldığını anlattı. Vali Doğan, şunları söyledi:

"Şüpheliye 'dur' ihtarı yapıldı. Ancak kaçmakta ısrar edince motosikletine çarpılarak kaçması engellenmek istendi. Yere düşmesine rağmen 'teslim ol' çağrılarına ateşle cevap verince de ayaklarından vurulmak suretiyle ele geçirildi. Bir jandarma astsubay arkadaşımız yaralı, ama sağlık durumu son derece iyi.''dedi. Saldırının terör eylemi olmadığını belirten Doğan, ''Polis memurumuzla şahsi bir problemi olduğunu düşünüyoruz. Onun sonucunda da bu eylemi gerçekleştirmiş olduğunu sanıyoruz. Tabii bu adli soruşturma sonucunda daha net biçimde ortaya çıkacak."

Konya-Karaman karayolu Avdul Köyü yakınlarında radar uygulaması yapan Çumra Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer Durmaz (36), dün silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu.

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs