En Sıcak Konular

'Bağımsız ve tarafsız yargı hükümetleri kuşatıcı rol oynamamalıdır'

11 Ağustos 2010 19:11 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Yargı bağımsız olmalıdır, yargı tarafsız olmalıdır, ama bağımsız ve tarafsız yargı bu nitelikleri belirginleştirmek sureti ile hükümetleri iktidarları kuşatıcı rol oynamamalıdır." dedi.

Bazı incelemeler için Iğdır'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Iğdır Valisi Amir Çiçekten Iğdır'da yapılan çalışmalar ile ilgili ve Iğdır'ın sorunları ile ilgili Brifing aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de hükümetlerin elini kolunu bağlayan bir vesayet yargı sistemi olduğunu, bu yargı sistemini çağdaş demokrasi sistemi haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Akdağ; "Bu yanlış anlaşılmasın, amacım yargıyı acımasızca eleştirmek değil. Ama mutlaka halka hesap verenler, halkın iktidara getirdiği siyasetçiler, halkın yararını gözetmek hususunda rahat hareket etmelidirler. Yani bir mahkeme hükümetin yerine, yerindelik kararı verirse, kamuya neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu kararlaştırmaya kalkışırsa, maalesef Türkiye'de böyle bir gelenek oluştu, işte o zaman vatandaşa yararlı işler yapamıyorsunuz. Örnek mi istersiniz. devlette çalışan hekimlerin muayene hane meselesi, yaptığımız kanunun birazını Anayasa Mahkemesi zedeliyor, birazını Danıştay zedeliyor, böyle bir şey olmaz. İşte bu referandumu bunun için halkın önüne getiriyoruz. Gerçekten kuvvetler ayrılığı yerli yerini bulmalıdır. Yeni Anayasa ile yargı ile yürütme arasındaki ilişki azalacaktır. Artık yargı yürütmeyi kuşatamayacaktır böyle bir anayasa istiyoruz." dedi.

Akdağ, "Yargı bağımsız olmalıdır, yargı tarafsız olmalıdır, ama bağımsız ve tarafsız yargı bu nitelikleri belirginleştirmek sureti ile hükümetleri iktidarları kuşatıcı rol oynamamalıdır" şeklinde konuştu.


"VATANDAŞLARI DOKTORLARIN KARŞISINDA BOYNU BÜKÜK BIRAKMAYACAĞIZ"

Akdağ, Tam Gün yasası kapsamında yaptığı uyarılara ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye'de doktorlar belirlenen sistem içerisinde fedakarca hizmet ediyorlar. Benim sözüm hadi muayenehaneme gel de sana hizmet edeyim diyen doktorlara, asla bunlara müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşları doktorların karşısında boynu bükük bırakmayacağız." diye konuştu.

cihan



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs