En Sıcak Konular

Almanya'nın gündeminde 'ekmek' var

11 Ağustos 2010 18:59 tsi
Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olduğu dönemde normal uçak bileti ile Business class uçtuğu için uzun süre tartışmalara neden olan Christian Wulff ile ilgili tartışmalar cumhurbaşkanı olduktan sonra da devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın tatil beldesi Mallarco'da işadamı arkadaşı ile yaz tatilini geçirmesiyle gündeme gelen Wulff, bu kez de kahvaltı ekmeğinin (Brötchen) daha önce görev yaptığı ve başkent Berlin'e 300 km uzakta yer alan Hannover kentinden getirilmesiyle yeni bir tartışma başlamasına neden oldu.

Kahvaltı ekmeklerinin cumhurbaşkanlığı sarayına ayda iki kez servis yaparak ulaştıran Jochen Gaues adlı fırının müşterileri arasında Alman Milli Takımı, eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, eski Alman Milli Futbolcu ve yorumcu Tim Mälzer ile sanatçı Udo Lindenberg ve Jack Nicholson gibi ünlüler bulunuyor.

"BERLİN EKMEKLERİ LEZZETLİ DEĞİL Mİ?"

Cumhurbaşkanı'na 300 km uzaklıktan ekmek getirilmesi başta muhalefet partileri, çevre örgütleri ve Berlin Zanaatkarlar Odası tarafından eleştirildi.

Çevreci STK'lar uzak mesafeden kahvaltılık ekmek getirilmesinin çevreye zarar verdiğini ifade ederken, Zanaatkarlar Odası ise bunun sanki Berlin'de pişirilen ekmeklerin lezzetli olmadığı şeklinde anlaşılacağını belirtti. Öte yandan Hannover'deki fırın çalışanlarına 'cumhurbaşkanının fırını' yazılı tişörtler giymeleri de Berlin'deki rakiplerini öfkelendirdi.

Tartışmalar üzerine açıklama yapan Jochen Gaues firması, Bellevu Sarayı'na önceki Cumhurbaşkanı Roman Herzog döneminden bu yana ekmek gönderdiklerini belirterek, "Maalesef ekmek Wulff'un boğazında kaldı." açıklamasını yaptı.

cihan



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs