En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Bay Kemal yanıtı

11 Ağustos 2010 17:05 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan Bay Kemal yanıtı Başbakan ile CHP lideri arasındaki atışma sürüyor. Kılıçdaroğlu kendisine "Bay Kemal" diye seslenen Başbakan'a yanıt verdi.

Havuzlu villa, maaş, yolsuzluk iddiaları, uluslararası sözleşmeler gibi pek çok konuda polemiğe giren Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki atışmalar sürüyor.

Başbakan Erdoğan'ın "Bay Kemal" seslenişine "Ne derlerse desinler, hiç umurumda değil. Benim bir tek ismim var; Kemal. O da millete feda olsun'' yanıtı veren Kılıçdaroğlu Dubai anlaşmasını yeniden gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu Aksaray'da, "1 milyar dolara kendi ülkesini pazarlayan bir Başbakana 'evet' mi diyeceksiniz, 'hayır' mı diyeceksiniz?1 milyar dolara kendi ülkeni pazarladın, vicdan yok mu sende, ahlak yok mu sende diye soruyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Aksaray Kent Meydanı'nda halka hitap etti.Siyasetçi sözü değil, vatandaş Kemal'in sözünü verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu memlekette hangi siyasi kul hakkı yiyecekse karşısında sizin Kemalinizi görecektir. Buna emin olmanızı istiyorum. Bana 'memur Kemal' dediler, şimdi 'Bay Kemal' diyorlar, ne derlerse desinler hiç umurumda değil. Benim bir tek ismim var; Kemal. O da millete feda olsun diyorum. Millet için çalışıyorum. Ramazan ayındayız, sadaka ekonomisine son vereceğiz. İnsanların yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz, halkın iktidarında yoksula elbette yardım edeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bizim felsefemiz budur.

AİLE SİGORTASI SÖZÜ

Aile sigortası getireceğiz. Geliri olmayan veya düşük geliri olan ailelere aile sigortasından her ay aylık ödenir. Biz bu parayı yoksul ailede kadının banka hesabına yatıracağız. Kadın gidecek, işçi gibi, memur gibi, emekli gibi aylığını çekecek, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak.''

SENDE AHLAK VİCDAN YOK MU?

Kılıçdaroğlu, yalan söyleyenlerin maskesini indireceğini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Dubai'de imzalanan anlaşma var. Dubai'de 1 milyar dolar bağış verdiler. Dediler ki '1 milyar dolar para veriyoruz, sen kuzey Irak'a girmeyeceksin.' Önce inkar ettiler ama anlaşma Amerika Hazine Bakanlığının internet sitesinde yayınlandı. Şimdi bütün vatandaşlarıma soruyorum. Şehitlerimiz var. 1 milyar dolara kendi ülkesini pazarlayan bir Başbakana 'evet' mi diyeceksiniz, 'hayır' mı diyeceksiniz? Yine söylüyorum, Recep Bey duysun diye söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmamış bir olayı söylüyorum. Dubai'de anlaşma imzaladın. 1 milyar dolara kendi ülkeni pazarladın, vicdan yok mu sende, ahlak yok mu sende diye soruyorum.''

RECEP BEY'E HELVA NİĞDELİLERE AYVA

Kılıçdaroğlu, Niğde'de düzenlenen mitingde de Erdoğan'a yüklenmeyi sürdürdü. Ülkenin sahipsiz olmadığını, ülkenin sahibinin halk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Bize yoksulluğu nasıl önleyeceğimizi soruyorlar. Parayı nereden bulacağımızı soruyorlar. Para var ancak kendisini düşünen siyasetçi buna engel. 31 Ekim 2002'de Recep Bey Niğde'de konuşma yapmıştı. 'Bizim iktidarımızda millet fıstıklı helva yiyecek' demişti. Aradan 8 yıl geçti. Recep Bey'e fıstıklı helva düştü, vatandaşa da ayva. Ama şimdi söz vatandaşta'' diye konuştu.

BÜYÜK LİDERİMİZ ECEVİT

Kılıçdaroğlu, sözlerini, ''Büyük liderimiz Ecevit'in söylediği gibi, ne ezeceğiz ne ezileceğiz, sizinle halkça bir düzen kuracağız'' diye tamamladı.



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs