En Sıcak Konular

''Akaydın, tramvay işletmesini zarara uğratıyor''

11 Ağustos 2010 16:41 tsi
AK Partili Tabur: Akaydın, sağlıklı tramvay işletmeciliği yapmayarak kurumu zarara uğratıyor.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur, raylı sistemin belediyece işletilemediğini ve sürekli zarara uğratıldığını ileri sürdü. Tabur, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ise konuyla ilgili sorulara kaçamak ve anlaşılmaz cevaplar verdiğini söyledi.

Mustafa Akaydın, AK Partili Tabur'un, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin haziran ayı toplantısında sözlü ve yazılı olarak sorduğu sorulara yaklaşık 1,5 ay sonra cevap verdi.

Tabur, Akaydın'a, raylı sistemin yüklenici firması Alarko-Caf'ın sinyalizasyon eksikliği bulunduğu, 5 tramvayın neden çalışmadığı, belediyenin zararının 3 milyon 500 bin Euro olduğunun söylendiği, bu rakamların doğru olup olmadığını sorduğunu belirterek, "Ancak Akaydın, çalışmayan tramvay hakkında bir cevap vermedi. Belediyenin uğradığı zararı da belirtmedi." dedi.

Alarko-Caf'ın 5 aylık zaman dilimi içerisinde 81 eksiğinin tespit edildiğini, bunları rapor edip belediyeye sunduğunu anlatan Tabur, sorunları giderilip giderimediği sorusuna Akaydın'ın, "Yüklenici Alarko-Caf ortak girişimine resmi yazılarımız ile bildirilen geçici kabul eksiklikleri ve belirtilen tarihler arasında oluşan eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir." şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Tabur, yüklenici firmadan alınan teminat mektuplarının birer suretinin kendilerine verilmesi talebine ise Başkan Akaydın şu cevabı verdi: "Yasa gereği yükleniciden alınan tüm teminat mektupları Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda belediyemiz kasasında muhafaza edilmektedir."

Yaşar Tabur, cevapların üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eksik ve kusurlu işlerin varlığını kabul ettiğini gösterdiğini savundu. Kasalarda olduğu belirtilen teminat mektuplarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade eden Tabur, "Teminat mektuplarının tarihi bilerek ya da bilmeyerek geçirilmiş olabilir. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi sessiz kalarak işletmeyi zarara uğratmaya devam etmekte, sağlıklı bir tramvay işletmeciliği yapmamaktadır. Firmaya karşı yaptırım yapabilecek en büyük kozu da kaybetmiştir." şeklinde konuştu.

Mustafa Akaydın'ın, Antalya'da siyasi polemik oluşturmak amacıyla raylı sistemi sürekli eleştirdiğini iddia eden Yaşar Tabur, tramvayın bilerek sağlıklı çalıştırılmadığını savundu.

(CİHAN)

 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,788 µs