sandık güvencesi | " /> sandık güvencesi | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Atalay'dan sandık güvencesi

11 Ağustos 2010 16:35 tsi
Bakan Atalay'dan sandık güvencesi İçişleri Bakanı Beşir Atalay, referandumda sandık başına gideceklere güvence verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, referandumda vatandaşın hür iradesini kimsenin engellemesine fırsat vermeyeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik toplantısına katılmak üzere Van'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Ağrı'ya geldi. Bakan Atalay'ı havaalanında Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Ağrı milletvekilleri Fatma Salman Kotan, Yaşar Eryılmaz, Cemal Kaya ve Kerim Aydemir karşıladı. Buradan valiliğe geçen Bakan Atalay, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ve Iğdır Valisi Amir Çiçek ile bir süre görüştü. Atalay, daha sonra Referandum Güvenliği toplantısına katıldı. Referandumun güven ve huzur içinde geçmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Bakan Atalay, "Referandum gününe kadar herkesin söyleyeceği şeyler var. Fakat vatandaşlar kapalı kapılar ardında hür iradesini kullanacak. Vatandaşın hür iradesini kimse engelleyemez. Buna asla izin vermeyiz.'' dedi.

Bakan Atalay, halk oylaması ile ilgili işlemlerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na ait olduğunun altını çizerek, kendilerinin de destek sunduğunu ifade etti. "Onların talebi olur biz de yardım ederiz." ifadelerini kullanan Bakan Atalay, "Onların güvenliğini sağlamak da bizim görevimizdir. Onun dışında vatandaşların hiçbir endişeye kapılmadan gidip sandıkta oyunu kullanması bizim görevimizdir. Vatandaşlarımız rahat ve emin olsunlar. Herkes görevinin başında olacak. Görevde aksama olmayacak. Yürürlüğe girdikten sonra ülkemizde çok şeyi değiştirecek olan bu halk oylaması, güven içinde geçecektir." diye konuştu.

Referanduma bir aylık bir süre kaldığının altını çizen Bakan Beşir Atalay, "Bizim işimiz bu sürecin olaysız, güvenli geçmesi. Bakanlık olarak izinleri kaldırdık. Hepimiz bu kampanya sürecini ve halkoylamasının huzurlu şekilde geçmesi için tedbirler alıyoruz. Milletimizin bu hakkına sahip çıkması ve bu vatandaşlık hakkının yerine getirilmesi için, bu süreçte önüne bir engel çıkmaması için çalışıyoruz. Hiç kimse bir diğerinin kampanyasına, tanıtım çalışmasına engel olmamalı. Hiçbir siyasi parti liderinin mitinginde provokatörlere izin vermeyeceğiz. Herkes istediği çalışmayı yapsın. Kimse bir diğerini engelleme, sabote etme yolunda en küçük bir tutum sergilemesin. Demokrasinin gerektirdiği şekilde çalışma yapsınlar. O konuda kesinlikle en ufak bir tavizimiz olmayacaktır.'' şeklinde konuştu.

Atalay'ın açıklamasının ardından toplantı Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azmi Tuna, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ağrı İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Lütfi Mor, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Akış, Ağrı Emniyet Müdürü Naci Kuru, Iğdır Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un katılımıyla basına kapalı yapıldı. (CİHAN)



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,787 µs