En Sıcak Konular

Üreticilere 8,5 milyon lira ödeme

11 Ağustos 2010 16:34 tsi
Ramazan Bayramı öncesi 8,5 milyon lira ürün fiyat farkı ödenedeği bildirildi.

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Marmarabirlik), zeytin üreticilerine Ramazan Bayramı öncesi 8,5 milyon lira ürün fiyat farkı ödeyeceği bildirildi.

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, birlik 2009-2010 kampanya döneminde aldığı ürünün nihai fiyatlarını belirledi.

Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, daha önce ödenen fiyatlar üzerine ürün kalibresine göre yüzde 10-15 arasında değişen oranlarda fiyat farkı ödenecek. Ödemeler, 26 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yapılacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu'nun, kalibre, ödenecek nihai fiyat farkı oranları ve ödeme tarihine ilişkin kararı ise şöyle:

''200-270 dane aralığına yüzde 10, 280-360 dane aralığına yüzde 12, 370-460 dane aralığına yüzde 15, 470 ve üzeri daneye (dip yağlık ve dolu vuruğu dahil) yüzde 10 fark verilmek suretiyle nihai fiyatın tespitine, ürün bedeli fark ödemelerinin 26 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yapılmasına karar verildi.'' 

Marmarabirlik geçen kampanya döneminde Gemlik çeşidi zeytinde 200 dane/kg avans tavan fiyatını 4 lira, 460 dane/kg taban fiyatını da 1,50 lira olarak uygulamıştı.

Belirlenen oranlar doğrultusunda Marmarabirlik, bayram öncesi ortağı olan zeytin üreticilerine toplam 8,5 milyon lira ödeme yapacak.

''MARMARABİRLİK'E SAHİP ÇIKIN''

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da 2009-2010 ürününün nihai fiyatını belirlerken ortak üreticilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı göz önüne aldıklarını belirterek, Marmarabirlik ürünlerinin bayi satış fiyatlarında herhangi bir artış olmadığını bildirdi.

Asa, uygulamanın temel amaçlarından birinin de ''avans fiyat'' bilincini yerleştirmek olduğuna dikkati çekerek, mayıs ayındaki aşırı yağışlar nedeniyle bu yıl yüzde 70 dolayında rekolte kaybı yaşanacağını, bu nedenle 2010-2011 kampanya döneminin birlik açısından önemli olduğunu vurguladı.

Hidamet Asa, şunları kaydetti:

''Rekolte kaybına rağmen Marmarabirlik'in bu yıl yeterli miktarda ürün alması gerekiyor. Satışa odaklı yeni politikalarımızla pazarda etkinliğimizi artırdığımız şu sıralarda Marmarabirlik'in değişik kalibrelerde yeterli ürün alamaması, çıkışımızı yavaşlatır. Bunun için üretici ortaklarımızın önümüzdeki sezon ürünlerini Marmarabirlik'e teslim etmelerini, böylece kooperatiflerine de sahip çıkmalarını istiyoruz. Önümüzdeki kampanya döneminde görev üretici ortaklarımızındır.''



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs