En Sıcak Konular

Yalçın Topçu: Millet iradesine balans ayarı çekiliyor

11 Ağustos 2010 13:21 tsi
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Mecliste referandum paketi oylanırken paketin partilerle ilgili maddesi düştüğünde, CHP genel başkanının milletvekillerini kutladığını belirtti.

Şimdi "hayır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP milletvekillerinin sadece HSYK ve Anayasa mahkemeleri maddelerine itiraz ettiklerini belirterek, diğer maddeleri ayakta alkışladıklarını kaydetti. Topçu, "İki madde bizim için problem' dediler. İki madde Anayasa mahkemesine gitti. Sizin kankalar zaten orda düzenlemeyi yaptı. Üstünde bir balans ayarı çekti. Buna millet iradesine balans ayarı diyorum." dedi.

Topçu, bugün katıldığı Anadolu'da Sabah programında Referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Topçu, CHP'lilere, HSYK ve Anayasa mahkemesi maddelerin değişmediğini, bunların değişmesi için çoğunluğu sağlayıp bu maddeleri de çıkartalım çağrısında bulundu. Yalçın Topçu "İki madde daha var. HSYK ve Anayasa mahkemeleri kanunu. Bunların İkisi de düşerse diğer maddelere bende gireceğim. Çoğunlukla bunu çıkartalım" dedi.

Yalçın Topçu, Millet iradesine balans ayarı çekilmeye çalışıldığını, kimilerinin bu balans ayarını tankla sokakta yaptığını, kimilerinin de oturduğu yerden masadan kalemle yaptığını belirtti. Topçu,"İki madde bizim için problem dediler. İki madde Anayasa maddesine gitti. E sizin kankalar zaten orda düzenlemeyi yaptı. Üstünde bir balans ayarı çekti. Buna Millet iradesine Balans ayarı diyorum" dedi. Topçu, Anayasa değişikliğinin eksik olduğunu ama netice olarak demokrasinin önünü açacağını düşündüğünü, Anayasa değişikliği üzerinden partizanlık yapılmasını doğru bulmadığını belirtti. "Bizim meselemiz üzerinden tahterevalli oluşturmuşlar. Biri iniyor, biri biniyor, biri iniyor, biri çıkıyor. Bunlara hiç aldırmayın, Anayasa paketinin maddelerini önünüze alın bakın. İşinize geliyorsa evet deyin. İşinize gelmiyorsa da zaten diyeceğinizi diyeceksiniz." dedi.

Yalçın Topçu, Ak parti'nin oylaması olarak görmediği bu anayasa paketini milletin geleceği adına oylayacağımız 12 Eylül gününde Evet mührünü gidip, göğsünü gere gere vicdani rahatlılıkla vuracağım diyerek sözlerini tamamladı.

cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs