En Sıcak Konular

Kabine'nin referandum anketi

11 Ağustos 2010 12:09 tsi
Kabine'nin referandum anketi

Referandum meydanları gittikçe hareketlendirirken, kamuoyu araştırma şirketlerinden arka arkaya anket sonuçları açıklanmaya başladı.

Önceki gün toplanan Bakanlar Kurulu'nda da oy oranları ele alındı. Meclis'in kapanması ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanına dağılan bakanlar, gezdikleri yerlerdeki vatandaşın nabzını anlattı, oy tahmini yaptı. CHP, özellikle de Anadolu'daki MHP seçmenlerinin referandumda 'evet' oyu kullanacağı, böylece 'evet' diyenlerin oy oranının yüzde 58-60'ları bulacağı tahmini yapıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de "Vatandaşta bir merak var ancak CHP oylarını hoplatacak bir eğilim yok" yorumları yapıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaptığı incelemeler hakkında bilgi verdi, referandumda güvenlik açısından sorun yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını açıkladı. Atalay, vatandaşın oy kullanmasının önleyecek baskılara yönelik de gerekli önlemlerin alındığını anlattı.

Toplantıda BDP'nin referandumu boykot kararının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde vatandaştan ne kadar ilgi göreceği de görüşüldü. Bölgede incelemelerde bulunan bakanlar, gözlemlerini, vatandaşların bu konudaki yorumları arkadaşları ile paylaştı. Boykot ile ilgili genel değerlendirme şöyle: "BDP referandum sürecinde zorlanıyor. Meydanlara insan toplayamıyorlar. Mitinglere katılanların sayısı 3-5 bini geçmiyor. Bölgede evet oyu kullanacakların sayısı çok yüksek. Boykota uyan vatandaşların oranı bir hayli düşük kalacak."

sabah



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,443 µs