En Sıcak Konular

Bakan Çağlayan, esnaftan 'evet' oyu istedi

11 Ağustos 2010 12:00 tsi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 12 Eylül referandumu kapsamında 'evet' çalışmaları için Ankara'nın Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerini ziyaret etti. Çağlayan, sohbet edip dertlerini dinlediği esnaftan ve bölge halkından, referandumda 'evet' oyu kullan

Devlet Bakanı Çağlayan, referandum çalışmaları için dün akşam Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerini ziyaret etti. Bölge esnafıyla kucaklaşan Çağlayan, ziyaret ettiği esnafın çayını içip, hal hatrını sordu, Ramazan öncesi pide hazırlıkları yapan fırıncılarla sohbet etti.

Vatandaşın derdini dinleyen Çağlayan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı'nın damızlık hayvan almaları sebebiyle aldıkları kredinin temerrüte düştüğünü ve temerrütlerin kaldırılması halinde borçlarını ödeyebileceklerini ifade etmesi üzerine, Çağlayan, bunun üzerine referandum çalışmaları sebebiyle Rize'de olan Tarım Bakanı M. Mehdi Eker' le telefon görüşmesi yaparak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Çağlayan, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, Çamlıdere Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda vatandaşlara hitap etti. Çağlayan, "2002 yılında AK Parti hükümetinin gelmesiyle siyasi istikrar geldi, sonrasında ise ekonomik istikrar. Türkiye 2002'de 26. büyük ekonomi iken bugün ise 17. büyük ekonomidir. IMF kapısında bekleyen, IMF borcuna teslim olduğumuz Türkiye'nin şu an IMF'ye 6-7 milyar dolar borcu kaldı. Bunu da istediği an ödeyebilecek güçtedir." cümlelerini dile getirdi.


"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİR AK PARTİ PROJESİ DEĞİLDİR"

Bakan Çağlayan; "Gücümüzü Yüce Yaradan'dan aldık, gücümüzü yüce milletimizden aldık, gücümüzü Hak'tan ve hukuktan aldık. Anayasa değişikliği bir AK Parti projesi değil, bu ülkenin gelişmesine, düzenlenmesi için imkan sağlayacaktır." dedi.

Referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağlayan, artık kararın da sözün de her zaman halkta olacağını belirtti. Çağlayan, Anayasa değişikliğine 'evet' denilmesiyle artık Türkiye'de demokrasiye müdahalenin mümkün olamayacağını söyledi.

Zafer Çağlayan, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hiçbir insanın Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi veya Sünni ayrımı yapmaksızın bu ülkenin ferdi olmuş, bu ülkenin bayrağına gönül vermiş herkesi kucaklayıp, onlara kollarını açtıklarını dile getirdi.

Bu anayasa değişikliğine hayır diyebilmek için tek bir madde gösterilemeyeceğini ifade eden Çağlayan, Anayasa Mahkemesi'ne üye seçilemeyen tek ülkenin Türkiye olduğunun da altını çizdi. AK Parti olarak Türkiye'nin demokratik standartlarını artırmak istediklerini, şu anda Türkiye'de vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne gidemedikleri için haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aradıklarını ifade eden Çağlayan, yeni düzenlemeyle vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan ve beraberindekiler çarşı ziyaretine devam etti. Çağlayan, daha sonra Ankara İl Özel İdaresi ve Çamlıdere Belediyesi tarafından yaptırılan huzurevini ziyaret etti.

Çağlayan, daha sonra Çamlıdere Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve basın mensuplarıyla biraraya gelerek soruları cevapladı. Bakan Çağlayan, elektrik dağıtım ihalesi konusunda yöneltilen soruya ise şöyle cevap verdi:

"Dün yapılan ihalede 5,7 milyar dolarlık bir ihaleyle sonuçlanması, aslında bu konuda Türkiye'nin yatırım ikliminin, üretim ikliminin ve Türkiye'nin cazibesinin ne kadar yüksek olduğunun çok net bir göstergesidir. Dünya'nın krizden geçtiği bir ortamda Türkiye'de enerji dağıtım özelleştirmesinin 5,7 milyar dolarlık bir bedelle gerçekleştirilmiş olması Türkiye'nin bir itibarıdır. Bu, kaynaklarımızın çok etkin kullanıldığını, en doğru şekilde kullanıldığının göstergesidir. Ve tabiki yapılan bu ihaleler de devletin ve milletin lehine olacak şekilde sonuçlandırılması gerekiyor."

Enerji konusunun Türkiye için son derece önemli bir konu olduğunu ifade eden Çağlayan, şöyle devam etti: "Dünya'nın gözü Türkiyemizdedir. Enerji konusunda önümüzdeki 10 yılda 120 milyar dolardan fazla yatırım yapılacak. Ve bir yandan almış olduğumuz tedbirler, enerjinin çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir enerjinin her türlü kaynağı konusunda yoğun gayretlerimiz var."

cihan



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,828 µs