En Sıcak Konular

300 iş adamından referandum çalışması

11 Ağustos 2010 11:36 tsi
Ankara'da 300 iş adamının üye olduğu Sincan Etimesgut Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD)kampanya başlattı.

Ankara'da 300 iş adamının üye olduğu Sincan Etimesgut Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD), 12 eylülde yapılacak referandumda halkın ''evet'' oyu kullanması için kampanya başlattı.

SİSİAD Başkanı Hasan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın zamanda dünyayı sarsan küresel ekonomik krizin İspanya, İtalya ve İngiltere gibi dev ekonomileri borç krizine sürüklediğini belirterek, Yunanistan'ın geleceğine ipotek koyduğunu kaydetti.

Tüm bunlara rağmen Türkiye'nin krizden yüksek hızla çıktığını belirten Toprak, bu başarının ardında hükümetin aldığı önemli kararlar ile ekonomik ve sosyal hamlelerin ciddi rol oynadığını vurguladı.

Artık Türkiye'nin şampiyonlar liginde dev ekonomilerle mücadeleye başladığını aktaran SİSİAD Başkanı Toprak, ''Açık yüreklilikle söylemeliyim ki iş dünyası olarak bu ligde sürekli yükseleceğimize inancımız tamdır'' dedi.

İş adamları olarak dünya piyasalarındaki rakipleri karşısında en büyük dezavantajlarının Türkiye'deki demokratik yapının işleyişinde yaşanan sorunlar olduğunu savunan Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

''Ekonomik istikrarın garantisi demokratik sistemin işlerliğidir. Biz iş adamları olarak daha müreffeh, sağlam ekonomi ve güçlü bir Türkiye için demokratik sisteme güç katan bir Anayasa istiyoruz. 12 eylülde halk oylamasına sunulacak olan Anayasa değişiklik paketine baktığımızda keşke kapsamı daha geniş olsaydı diyoruz. Ülkemizin tüm taleplerine cevap veremese de bu yolda atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bunun için Anayasa değişikliğine 'evet' demenin daha ileri bir demokrasiye sahip olmak için bir basamak olacağına inanıyoruz.''

Son dönemde yaşanan gerilimlerde, 1960'ların, 70'lerin ve 80'lerin askeri darbesi ile 1997'deki ''balans ayarı''nın etkisi olduğunu iddia eden Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

''Şimdi önümüzde yeni bir fırsat vardır. Terör-darbe-anayasa hattına mahkum olmadan, gerçek anlamda bir sosyal sözleşme için yeni bir Anayasa yapabiliriz. Genç ve dinamik Türkiye'nin gelişme hızını destekleyen, yeni fikirlerin, yeni tekliflerin rahatlıkla ifade edilebilmesini garanti eden bir Anayasa. 12 eylülde sınırlı da olsa bir değişiklik için referanduma gitmek ilk adımdır. Türkiye'nin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan devinim, bundan sonra iktidara gelmesi muhtemel bütün partilerden aynı değişimi talep edecektir.''

SİSİAD olarak 12 eylülde halkın ''evet'' demesi için kampanya başlattıklarını vurgulayan Hasan Toprak, ''Bu referandum, partiler üstü bir meseledir. Siyasi görüşleri bir yana bırakarak referanduma 'evet' demek, toplumun demokrasiyi özümsediğinin ve kendi hakkındaki kararları kendisinin verebilme rüşdüne erdiğinin ispatı olacaktır'' diye konuştu.

Toprak, başlattıkları kampanya çerçevesinde toplumun her kesimine ulaşarak referandumda ''evet'' oyu isteyeceklerini sözlerine ekledi.

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs