En Sıcak Konular

Ted Amca'yı Sam Amca mı öldürdü?

11 Ağustos 2010 11:21 tsi
Ted Amca'yı Sam Amca mı öldürdü? Obama'dan önce Kennedy ölmüştü! iyibilgi Ankara

10 Ağustos tarihli gazeteler içinde haberi “NASA'nın eski başkanını taşıyan uçak düştü” diye duyurdular ve böylece sanki NASA gibi uzaya giden bir kurumu yöneten insanın uçamayışına gönderme yapsalar da, o uçakta Sean O’Keefe’den daha önemli biri vardı.

En azından konjonktürel açıdan! “Resmi kayıtlara göre” uçak, 9 Ağustos günü, saat 22:15’te, Near Dillingham bölgesinde, yani Alaska’da düştü!

NASA'nın eski başkanı Sean O'Keefe (2001-2005 NASA Başkanı, 54) ve ABD'li eski senatör Ted Stevens da (Alaska eski senatörü, 86) uçaktaydı. Kötü hava koşulları nedeniyle bölgeye hemen ulaşılamadı.

O'Keefe aynı zamanda “Airbus” firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi’nin (EADS) Amerika’daki başkanı!

Senatör Stevens öldü. Aslında bu onun ilk kazası değil. 1978 yılında da uçak kazası atlatmış, uçak yine Alaska’ya düşmüş, (havaalanına), Stevens’ın eşi ölmüş ve 2000 yılında da o havaalanına Stevens ismi verilmiş.

Buraya kadar genel bilgileri verdik. Şimdi daha sorulması gereken sorulara geçelim. Ama önce bugünkü Hürriyet’teki bir habere muhakkak gönderme yapmak zorundayız…

Ve eğer yabancı kaynaklardan alınmadıysa uygun “çiftleştirmeden ötürü”  editörü tebrik edelim… Haberin başlığı, “Amerikalı 50 general ve amirale Pentagon tırpanı”

Az devam edelim, “ABD Savunma Bakanlığı, kemer sıkma tedbirleri kapsamında üst düzey askeri hiyerarşiye de el attı. Savunma Bakanı Robert Gates, en az 50 general ve amiralin tırpanlanacağını, bazı komutanlıkların kapatılacağını ve taşeronlara daha az iş verileceğini açıkladı.”

Ve bu da haberin sonu; “Öte yandan Senato Tahsisler Komitesi’nin eski başkanlarından ve kabarık savunma bütçesinin yılmaz savunucularından eski Senatör Ted Stevens dün Alaska’daki uçak kazasında öldü.”

Alaka ne denebilir ama haber açık biçimde iki konu arasında “ilinti” kuruyor!

Bu kazada kazanın kendisinden muaf kritik sorular mevcut: 1) Alaska önemli. Önümüzdeki dönemde yapılacak ABD yerel ve ardından gelecek genel (başkanlık) seçimlerinde Alaska eski valisi Sarah Palin anahtar rolünü sürdürüyor. 2) Sadece anahtar rolünü değil şu sıralar Obama’ya yönelik şiddetli kampanyanın (çay partilerinin) neredeyse başında bulunuyor. 3) NASA meselesi öne çıkartılıyor ama EADS üzerinde de durulmalı! EADS ne iş yapar, ABD savunma sistemindeki yeri nedir, kesişme ve çatışmaları nedir soruları sorulmalı. Neticede yıllık geliri 40 milyar doların üzerinde bir mimari var ortada. 4) Stevens en eski Cumhuriyetçiler’den biriydi. Yani sembolik bir anlamı da var bu  ismin. “Eski” dememiz bilgi için, en uzun görev yapan Cumhuriyetçi senötüerden bahsediyoruz ve ayrılışı 2009. Bu sembol figür Irak ve Afganistan’dan geri çekilme süreci yaşandığı süreçte sözüne daha dikkat edilir biriydi.

5) O’Keefe ve Stevens niye aynı uçaktaydı hiç demiyoruz. Normal bir durum bu. Fakat balıkçılık ve arkadaşlık dışında güncel takip ettikleri mesele neydi? 6) Cumhuriyetçi parti içindeki yeri neydi Stevens’ın? 7) Aslında ABD’de kritik seçimlerden önce bu tür tarihi niteliği olan ve partileri içinde senatörlerin hayatlarını yatakta kaybetmemeleri gelenek oldu sanırız. Anımsanacağı gibi Demokratlar’ın sembol ismi Edward (Ted) Kennedy-ki kendisi J.F. Kennedy’nin öz be öz kardeşi olur-Obama’yı başkan yapan seçimlerde evinde basamağa takılmıştı!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,443 µs