En Sıcak Konular

Wilders, cami karşıtı gösteriye katılacak

10 Ağustos 2010 17:36 tsi
İslam ve Müslüman karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı politikacı Geert Wilders'ın, 2001 yılında saldırıya uğrayan Amerika'daki İkiz Kulelerin yakınına yapılması planlanan İslam Merkezi'ne karşı, New York'ta düzenlenecek protesto gösterisine katıl


Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) lideri ve Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen başta olmak üzere bu partiye mensup siyasetçiler, bu davranışın Hollanda'ya zarar vereceğini dile getirip Wilders'a dolaylı yoldan gitmemesi yönünde çağrıda bulundu.

Liberal Partiyle (VVD) birlikte kuracakları ve Wilders'ın da dışarından destekleyeceği yeni koalisyon için çalışmalarına devam eden CDA lideri Verhagen, Wilders'ın sorumlu davranması gerektiğini vurguladı. "Herkes istediğini söylemekte özgür; ama sorumluluklara da saygı gösterilmeli." diyen Verhagen, düşüncelerine aykırı bir davranış gördüklerinde bununla aralarına mesafe koyacaklarını belirterek, Wilders´a koalisyon görüşmelerinin olumsuz etkilenebileceği mesajı verdi. Verhagen, ayrıca Hollanda'nın çıkarlarının zarar görmemesi için herkesin ne söylediğine dikkat etmesi gerektiğini de vurguladı.

Wilders'ın, 11 Eylül´de New York'ta düzenlenmesi beklenen İslam Merkezi karşıtı gösteriye katılmaması yönünde değerlendirmede bulunanlardan biri de CDA´nın önde gelen ismi Senatör Hans Hillen. Hillen, protesto gösterisinde bir de konuşma yapacağını açıklayan Wilders'ın bu hareketinin 'Hollanda için riskli' olacağını söyledi. Wilders'ın orada bulunmasının uluslararası camiada 'Hollanda adına katıldığı' yönünde değerlendirileceğini ileri süren Hillen, ülke çıkarlarının gözetilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Birlikte hükümet kurmaya çalıştığı Hıristiyan Demokratlar Birliği'nden (CDA) gelen eleştirilere cevap veren Wilders ise "İstediğimi söylemekte özgürüm." dedi. Amerika'daki gösteriye katılacağını ve istediğini söyleyeceğini yineleyen Wilders, birlikte hükümet kurmaya hazırlandığı iki partiyle yaptıkları anlaşmada, istediğini söyleme özgürlüğünün bulunduğunu kaydetti.

"Kesinlikle Amerika'ya gideceğim ve istediğimi de orada söyleyeceğim." diyen Wilders, 'Kurulması beklenen yeni hükümet bu davranışlarınızdan zarar görmez mi?' yönündeki bir soruya ise "Hükümetin içinde değilim." diye cevap verdi.

Geert Wilders, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'in bulunduğu bölgenin yakınına yapılması planlanan ve içinde caminin yanı sıra spor salonu, yüzme havuzu, sanat merkezi ve tiyatro gibi aktiviteleri de barındıracak olan İslam Merkezi'ne karşı yapılacak gösteriyi düzenleyen Stop Islamization Of America (SIOA) adlı ABD merkezli kuruluş tarafından davet edilmişti. Amerikan Cumhuriyetçi Parti'nin eski temsilcilerinden Newt Gingrich'ın da katılması beklenen gösteride Wilders, bir de konuşma yapacak.

(CİHAN)



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs