En Sıcak Konular

Referanduma karşı provokasyon uyarısı

10 Ağustos 2010 15:50 tsi
Referanduma karşı provokasyon uyarısı İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki gezi ve incelemeleri kapsamında geldiği Van'da referandumun yapılacağı 12 Eylül tarihine kadar provokasyonlar olabileceği uyarısında bulundu.

Bölge gezisi kapsamda Diyarbakır'ın ardından Van'a gelen Atalay, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Atalay, toplantının ardından Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Atalay, referanduma kadar provokasyonların olacağına dikkat çekti. Ülke genelinde güvenlik tedbirlerin çok sıkı aldıklarını söyleyen Atalay, "İstihbarat faaliyetlerini daha da ağırlıklı şekilde yürütüyoruz. Bu konuda halk oylaması ortamını sabote etmek isteyen veya vatandaşlara baskı kurmak isteyenlere dönüp de çok acımasızca müsamahasızca davranılacaktır." dedi.

Referandumda herkesin özgürce iradesini ortaya koyabilmesi için gereken tüm tedbirleri alacaklarını söyledi. Referandumda kimsenin üzerinde korku ve baskı uygulamasına izin vermeyeceklerini anlatan Atalay, bunun gerekli tüm tedbirleri alacaklarını kaydetti.

Toplantıya Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker ve Van İl jandarma Alay Komutanı Veli Turan ile güvenlik görevlileri katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs