En Sıcak Konular

'Büyük demokratik uyanış başlıyor'

10 Ağustos 2010 12:22 tsi
DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, 12 Eylül’de gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmesinde Türk milleti için büyük demokratik uyanışın başladığı yorumunu yaptı. Söylemez "AKP zihniyeti, sonun başlangıcına

Referandum sürecine ilişkin yazılı bir açıklama yapan ve süreci değerlendiren Ufuk Söylemez, hayır oylarının Türkiye’nin geleceğini kurtaracağını dile getirdi. Türk milletinde demokratik uyanışın başladığına vurgu yapan Söylemez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İktidardaki zihniyet, kendi iç hedeflerine ulaşmak için belli güçlere hizmet etmeyi içine sindirmiş, yozlaşmış bir anlayışı temsil etmektedir. Yozlaşmışlar, yozlaştırır. İşbirlikçiler, işbirlikçi üretmeye, meyve kasasına çürük meyveler yerleştirerek, bütün sağlam meyveleri çürütmeye çalışırlar. Kendi kirli ve sahte dünyalarını sürdürmek için insan karakterinin zayıflıklarını ve kendi başlarına hiçbir varlık ve başarı gösterememiş, kredibilitelerini çoktan tüketmiş, zayıf karakterli insanları arayıp bulurlar. Onları yemleyerek haysiyet ve şeref sahibi, onurlu hiçbir insanın rıza gösteremeyeceği şekilde kullanırlar. Özellikle kendi iktidarlarının tehlikeye girdiğini anladıkları zaman, bu konuda hiçbir ahlakî sınır tanımazlar. Destekçileri vasıtasıyla ölüleri dahi istismar etmekten hicap duymazlar. İşte iktidardaki zihniyetin bulunduğumuz noktada ruh manzarası tam da budur."

-AKP’NİN İÇİNE KAYBETME KORKUSU DÜŞTÜ-

Söylemez açıklamasında AKP zihniyetinin içine referandumda kaybetme korkusu düştüğünü dile getirdiği açıklamasında, büyük demokratik uyanışın başladığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Söylemez "Ne işbirlikçi zavallıların riyakar saptırmaları, ne de bütün mukaddeslerimizi ekonomik ve politik gücü ele geçirmek için hiçbir sınır tanımadan istismar eden cemaat görünümlü çıkar oluşumlarının Allah’tan korkmadan, kuldan utanmadan, ölülerden medet ummaları, bu mukadder sonun tecellisini engelleyemeyecektir. Medyanın, referandum öncesinde Star TV’ye kesilen haksız cezada görüldüğü gibi, iyice sindirilmeye çalışılması ve halkımızı bilgilendirmekten çok, açıkça gerçekleri karartmaya hizmet eder hâle getirilmiş olması da nafiledir" diye konuştu.

-MUHALEFETE ELEŞTİRİLER-

Ufuk Söylemez eleştirilerini sadece AKP’ye değil, anamuhalefet partisi CHP ve MHP’ye de isim vermeden yönlendirerek, bu partilerin yönetim kademelerinden "Evet" oyu vereceğini açıklayanlara göndermeler yaptı. Söylemez şunları dile getirdi:

"AKP, hasbelkader geldiği liderlikte hiçbir varlık gösteremediği için, bizzat kendi seçtiği delegeler tarafından tasfiye edilmiş kifayetsiz muhterislerden, mensup oldukları hareket tarafından çoktan ıskartaya çıkarılmış -mesela- ülkücü eskilerinden, kurucu değerlerden herşeyden çok nefret eden, şimdilerde liboş olan dönek solculardan medet ummaktadır. Bunlar da yakında Türk Milleti tarafından suyu kesilecek olan çeşmeden birkaç damla da olsa nasiplenmek için kendi tıynetlerine uygun şekilde AKP’nin değirmenine su taşımaya çalışmaktadırlar. Böylece, bir zamanlar mensup oldukları muhalefet partilerinden üç kuruşluk ikbal ödülleriyle öç aldıklarını sanırlarken, aslında alçaklıkta dipsiz bir düşüşe imza atmaktadırlar. AKP çeşmesinden birkaç damla içmelerinin onları ihya etmeye yeteceğini zanneden zavallılar ise, paylarına düşenin sadece utanç ve zillet olduğunu ibret verici bir şekilde göreceklerdir. Milletimiz hayırlı silkinişiyle her türden ve renkten asalak işbirlikçinin ve kifayetsiz muhterisin kirli oyunlarını bozup, çirkin hesaplarını alt üst edecek ve onları lâyık oldukları dipsiz çukura bir daha asla çıkmamak üzere gömecektir."



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs